Aquests dies la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, ha actualitzat les informacions sobre l’accés i admissió a les universitats catalanes des dels estudis de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), d’acord amb la normativa de l’Ordre EDU/3242/2010 del Ministerio de Educación.

Per comprovar-ho podeu consultar els següents documents:
Accés a la Universitat (via Formació Professional)
Informació sobre les PAU de CFGS (curs 2013-2014)

De forma resumida, els punts més importants d’aquests dos documents, són els següents:

-En relació a l’accés a la universitat per als estudiants procedents de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) com a titulats tècnics superiors poden accedir a la universitat directament i sense obligació de fer cap prova, com fins ara, i que la seva nota d’accés (entre 5 i 10) és la qualificació mitjana obtinguda en el cicle. Aquesta qualificació té validesa indefinida.

-Els estudiants amb el títol de tècnic superior i equivalents podran presentar-se, amb caràcter voluntari, a la fase específica de les PAU si volen incrementar la seva nota d’accés.

-Els alumnes de CFGS que es vulguin presentar a aquesta prova voluntària de Selectivitat podran obtenir una nota d’admissió que es calcula amb la següent fórmula:

Nota d’admissió = NMC + a*M1 + b*M2


NMC = Nota mitjana del cicle formatiu.

M1, M2 = Les dues millors qualificacions de les matèries superades a la fase específica de les PAU.

a, b = Paràmetres de ponderació de les matèries de la fase específica (0,1 o 0,2).


Important: Per calcular la nota d’admissió, s’escolliran les dues qualificacions de les matèries superades a la fase específica que, un cop ponderades, donin les notes més altes.

La nota d’admissió (mínim 5 i màxim 14) a un determinat estudi de grau incorpora les qualificacions de les matèries de la fase específica, ponderant-les segons el coeficient que correspongui (0,1 o 0,2). Aquestes matèries hauran d’estar vinculades a la branca de coneixement en què s’inscriu el títol de grau al qual es vol accedir. (vegeu taula de ponderacions 2014). També és interessant mirar quines van ser les notes de tall juny 2013.

El contingut dels temaris sobre els quals versaran els exercicis de la prova específica serà l’establert per al currículum de les matèries de modalitat de segon de batxillerat. A Catalunya aquestes matèries són: Anàlisi musical, Biologia, Ciències de la Terra i del medi ambient, Cultura audiovisual, Dibuix artístic, Dibuix tècnic, Disseny, Economia de l’empresa, Electrotècnia, Física, Geografia, Grec, Història de l’art, Literatura catalana, Literatura castellana, Llatí, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Matemàtiques, Química i Tecnologia industrial.

-És prou interessant consultar la informació sobre l’estructura dels exàmens, criteris d’avaluació i models d’exàmens de convocatòries anteriors.

– El calendari i horari de les proves de Selectivitat per aquesta fase específica és el següent:

11 de juny / 8 de setembre
13.00 -14.30 Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Ciències de la terra i del medi ambient
15.30 -17.00 Literatura catalana, Dibuix tècnic

12 de juny / 9 de setembre
12.30 – 14.00 Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques
15.00 – 16.30 Literatura castellana, Tecnologia industrial

13 de juny / 10 de setembre
8.30 -10.00 Geografia. Física
10.30 – 12.00 Cultura audiovisual, Grec, Biologia
12.30 – 14.00 Anàlisi musical, Economia de l’empresa, Química
15.00 – 16.30 Història de l’art, Electrotècnia

Els alumnes de CFGS tindran un període específic de MATRÍCULA (per la convocatòria de juny) del 14 al 20 de maig, i per inscriure’s a les proves han d’acreditar tenir superats tots els mòduls del cicle (llevat els de formació pràctica i/o projecte final), mitjançant un certificat del centre on han cursat els seus estudis.

 

sele2012Consell Interuniversitari Catalunya pau (sobre les)