STUBLOGS Xarxa i Pissarra

Selectivitat - Batxillerat - CFGS - Orientació Universitària

Notes de tall juliol 2008

Aquest migdia, el Comissionat d’Universitats i Recerca, ha presentat el resultat del procés d’assignació de places universitàries pel curs 2008-2009, segons el qual 8 de cada 10 persones es podran matricular en l’estudi sol.licitat en primera opció. Si voleu  consultar les notes de tall en primera assignació, les trobareu ordenades per codi de centre d’estudi (Facultat o Escola de la corresponent Universitat) i per qualsevol de les 5 vies d’accés següents:

PAU

Cicles Formatius de Grau Superior (o Formació Professional de 2n grau)

Més grans de 25 anys

Estrangers

Diplomats i Llicenciats

  

 

50 Comments

 1. Hola Joan, veuràs jo tinc el dubte si esperar per veure la segona assignació, ja que, la meva primera opció són 4 décimes més de la meva nota i he vist que molts cops baixa molt la nota….
  però, tinc algun lloc on poder mirar el canvi que fa la nota de tall de totes les carreres desde la primera assignació a la segona? i no fins la última em refereixo, només veure el canvi de les notes de la primera assignació a la SEGONA assignació, d’altres anys.
  Un altre tema que volia comentar és si espero a la segona assignació, que aquest any és el 3 d’agost, si em donen la segona preferència, a mi m’han donat la tercera, podré renunciar llavors a aquesta ja que he decidit que si no aconsegueixo la primera em voldré quedar amb la següent i no la que em donarien a la reassignació. No sé si m’explico……
  Moltes gràcies!

 2. Hola Joan,

  Aquest any em canvio de carrera. Vull fer Periodisme a la UAB, la tinc en primera preferència i no he entrat a la primera assignació, amb un 7.09. Avui han publicat les notes de tall i he vist que estic a 6 centèsimes. És possible que entri a les posteriors assignacions?

  Gràcies!

 3. Al:
  Que jo sàpiga, no es publiquen les notes de tall corresponents a la 2a assignació, ni les de les successives reassignacions excepte les de l’última reassignació (que es fa a l’octubre). No pots fer massa cas de la baixada de notes en cursos anteriors, ja que aquest any, a més a més de la diversificació produida pels nous Graus, hi ha hagut un augment considerable del nombre de preinscripcions; dit d’una altra forma, sí que és possible que la nota de tall baixi 4 dècimes però enguany ho crec molt difícil.
  Sobre l’altre tema que comentes, mira’t el que es diu a les preguntes freqüents sobre la preinscripció:
  Si m’han assignat la segona o la tercera preferència, puc esperar a veure si m’assignen la primera?
  Sí. Hi ha la possibilitat que, després d’haver-vos adjudicat un estudi, es produeixin vacants en algun dels estudis que heu sol·licitat en una preferència anterior, en el cas que no s’hi hagin matriculat tots els alumnes admesos. Si fos així, us reassignarien a aquests estudis perquè us hi pugueu matricular, encara que ja ho hagueu fet d’un altre estudi. Heu de consultar per Internet les diverses reassignacions per comprovar que, efectivament, heu estat reassignat.
  Si m’han assignat la segona o la tercera preferència i no vull que em tornin a assignar una de les preferències anteriors, hi puc renunciar?
  Sí. Podeu renunciar a la reassignació per Internet, des de la pàgina https://accesnet.gencat.cat en el termini corresponent.
  Si m’espero, perdo la plaça que tinc ara assignada?
  No. L’única manera de perdre la plaça que teniu assignada és que no us matriculeu en el termini assenyalat o que, mitjançant la reassignació, us donin una preferència anterior.

  Recorda que si vols consultar-ho de forma oficial, ho pots fer a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

  Salutacions cordials

 4. Anaïs:
  Si mires el quadre comparatiu de notes de tall al principi i al final del procés 2008-2009, veuràs que Periodisme a la UAB va passar de 7,19 a 7,05, però aquest any amb l’augment del nombre de preinscripcions no es pot fer massa cas del que va passar en anys anteriors. Tot i així crec que sí tens alguna possibilitat que si no en la 2a assignació, sí en posteriors reassignacions hi puguis entrar, però naturalment no t’ho puc assegurar!.
  Salutacions cordials.

 5. Moltes gràcies Joan :)!

 6. Bon dia,
  Ahir vaig fer un canvi de preferéncies y vaig posar en 3er lloc Pedagogia, diuen que ja estàn totes les places complertes…la nota de tall per als majors de 25 anys és de 5.84 (exactament igual que la de l’any passat, molta coincidència,no?) i jo en tinc un 6.13…creus que hi ha esperança? de 1er y 2on tinc Ed.Primària y Ed.Infantil…pero ja veig que es molt complicat tot y que només m’he quedat a 0.25 y 0.11…

  Gracies!

 7. Jo altra vegada…
  Els de accés per a majors de 25 anys o tenim pitjor per agafar plaça ya que només ens reserven un 3% de cada estudi…en Ed.Primaria de 560 places serien 16.8 per nosaltres y en Ed.Infantil de 240, 7.2…A la pàgina de la facultat han posat la relació d’assignats en 1ª per que vagin a fer la matricula y en aquesta informació surt la seva via d’accés….he vist que només hi han 13 persones (+25 anys) per Ed.Primaria y 6 per Ed.Infantil….com pot ser que jo la tingui en 1ª y no me l’assignin?
  Tinc possibilitats en la propera assignació del dia 23? tindria que anar a l’oficina d’orientació amb aquesta informació?
  Gràcies!

 8. Hola! Moltes gràcies, encara que el meu segon dubte no era aquest, sino que el que volia dir era si en el cas que jo espero a veure si em donen el que havia demanat a 1ª preferència, em donen no aquesta sino la 2ª, tenint jo ara la 3ª, podré renunciar a la plaça de la 2ª per quedarme amb la que ja tenia?? (3ª)

 9. Lola:
  No acabo d’entendre els canvis de preferències que em comentes. Quan vas fer la preinscripció havies posat Pedagogia? T’han assignat plaça en alguna de les opcions que havies posat?.
  Sobre Ed. Primària i Ed. Infantil sí que crec que ho tens difícil, ja que si mires el quadre comparatiu de notes de tall al principi i al final del procés de l’any passat, gairebé no en va baixar ni una de les diferents Diplomatures de Mestre que s’ofertaven.
  Respecte al nombre de places assignades als majors de 25 anys sí que crec qua hauries de comentar-ho a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  Recorda que, segons els terminis de reclamació, el resultat de les assignacions i reassignacions de places universitàries pot ser objecte de reclamació prèvia davant l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat o les seves seus en el termini de 5 dies hàbils a partir de la seva notificació.
  Salutacions cordials

 10. Lo del canvi de preferències es que en la preinscripció oficial havia posat de 1er Ed.Primaria, de 2on y 3er lingüística i llengues i lit.modernes y de 4º Pedagogia….y l’altre dia vaig presentar una instància per treure’m de les preferencies les opcions 2 y 3, ya que m’havien assignat la 2º y m’he adonat de que realment no la vull fer.

 11. Ara he mirat el llistad d’admesos en Pedagogia que poden fer la matricula y només són 81 persones….pq ens diuen que les places estàn complertes? no entenc res…
  Gràcies

 12. Lola, la llista que has vist son nomes les persones que van ficar aquesta carrera en 1a preferencia, hi ha gent que se li haura assignat pedagogia en 2a o cap avall de preferncia per tant aquests s’esperen a la reassignacio i en cas de no haver estat reassignats en la seva 1a preferencia si que es matricularien de pedagogia pero no ara sino al setembre. T’ho dic perque jo tambe m’havia trobat en aquesta situacio i despres hi he caigut ;).

  La meva pregunta es:
  Joan, com preveus que anira enginyeria d’edificacio a la upc ja que he tret un 5’85 de nota i la nota de tall es de 6’06, pero aquest any no hi ha febrer per tant han augmentat unes 50 places mes per tant se suposa que tindria que baixar la nota una mica mes que l’any passat. Si mires l’any passat pel setembre es va quedar en un 5’83 i pel febrer amb un 5’59. Aixi que despres de tot aquest rollo valolaria molt una opinio realista.
  Moltes gracies per la teva atenció.

 13. Al:
  Al meu parer sí que hi pots renunciar:
  Si m’han assignat la segona o la tercera preferència i no vull que em tornin a assignar una de les preferències anteriors, hi puc renunciar?
  Sí. Podeu renunciar a la reassignació per Internet, des de la pàgina https://accesnet.gencat.cat en el termini corresponent.

  Però et torno a dir que, si vols saber-ho de forma segura, seria millor que ho preguntessis a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

 14. Carla:
  Com ja saps prou bé aquest Grau substitueix els estudis de Arquitecte/a tècnic/a / Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona que en els últims 5 cursos han tingut la següent evolució en les notes de tall al final del procés:
  5,93 5,93 6,18 5,79 5,83
  Però aquest curs és molt difícil fer una predicción de l’evolució de la nota de tall al final del procés, ja que l’augment del nombre de persones preinscrites fa preveure que les diferents vies d’accés ocupion totes les seves places reservades (mira’t la pàgina 6 del document sobre Resultats de la preinscripció 2009). També hi ha un nombre molt gran (més de 1500) de sol.licitants d’aquest Grau d’Edificació (mira la pàgina 16 del mateix document de Resultats..), i és el 8è estudi més sol.licitat en 1a preferència a tot Catalunya (pàg. 22 del document esmentat). Així doncs, tot i que s’hi puguin afegir les places que s’ofertaven al febrer, la meva opinió és que la nota de tall al final del procés estarà més a la vora del 6 que no pas del 5,85. Suposo que has posat altres estudis en les diferents opcions i que aconseguiràs accedir-hi.
  Que et vagin molt bé els estudis universitaris.
  Salutacions cordials.

 15. Lola:
  Suposo que ja has llegit el comentari de la Carla que crec contesta la teva consulta. Tot i així, si segueixes tenint dubtes al respecte, potser ho hauries de preguntar a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  Salutacions cordials.

 16. Hola,

  La meva sitacio es la següent: vaig ficar com a primera i segona opcio biomedicina (a la UB i la UAB), cap de les dues em va ser assigandes i sem va oferir la tercra preferencia, psicologia.

  Actualment tinc interes en renunciar a les dues primeres opcions i matricularme a psicologia sense esperar a la segona assignacio. La meva pregunata es co puc formalitzar aquesta renuncia. Se’m comunica que ho he de fer des del portal accesnet pero no trbo on s’ha de fer exactament.

  Em podrien explicar com fer exactament la renuncia?

  Moltes gracies

 17. nono, jo vull dir, en el cas que tingués aquesta llista de inscripció (no és aquesta, no penseu en les notes):
  1.Medicina
  2.Biologia
  3.Psicologia
  M’han donat Psicologia, i vull mirar si a la 2ª assignació em donen per Medicina, si el 3 d’agost, em donen per Biologia, puc demanar que em retornin la de Psicologia, ja que no vull la de biologia ja?
  gràcies!

 18. Adrian:
  Mira’t si és això: dins del portal accesnet, ves a l’apartat de preinscripció i en el punt 6:
  6. Renúncia a la reassignació.
  Consulteu les notes de tall abans de fer la renúncia.
  Aquesta opció estarà disponible fins al 22 de juliol de 2009 a les 12 de la nit.
  Se t’obrirà una pàgina en la que , entre altres coses, pots llegir el següent:
  IMPORTANT LLEGIR AQUESTA NOTA ABANS DE FER LA RENÚNCIA A LA REASSIGNACIÓ
  L’estudiant assignat entre la 2a i la 8a preferència que vulgui matricular-se en el centre assignat ha de fer la renúncia a la reassignació. Això significa que renuncia a que se li assigni una preferència anterior a la que ja té actualment.
  Si l’estudiant no fa la renúncia, ha de tenir en compte que la plaça que ja té assignada no la perd. En els llistats que surtin publicats posteriorment (agost i setembre), estarà assignat en la mateixa preferència o en preferències anteriors, mai estarà assignat en preferències posteriors ni es quedarà sense plaça.
  L’estudiant que formalitzi la renúncia a la reassignació entre el 20 i el 22 de juliol, s’haurà de matricular el 27 de juliol al centre assignat. Qui la faci posteriorment, s’haurà de matricular en les dates que s’indiqui, en funció dels llistats on surti assignat l’estudiant.

  Fixa’t sobretot que si has de fer això, avui és l’últim dia (fins les 12 de la nit!).
  Salutacions cordials.

 19. Al:
  Això crec que ho hauries de preguntar a l’Oficina de preinscripció, i com que t’has d’esperar igual fins el 3 d’agost per saber els resultats de la 2a assignació, crec que tens temps suficient. Jo de tu hi aniria personalment (recorda que hi ha oficines a les diferents demarcacions catalanes) ja que el dubte que planteges bno és massa freqüent i per telèfon pot ser molt bé que no t’entenguin.

  Salutacions cordials

 20. Vale! moltes gràcies Joan! ja ho pensava, ja que no trobo res sobre aquests cassos enlloc. Bona tarda!

 21. Hola,

  Tinc un 7,44 de mitja i m’ha tocat biologia a la UB. M’agradaria fer biomedicina o medicina però vec molt difícil que baixin tant. La meva pregunta és, si torno a fer la sele al setembre, hem puc matricular a la uni aquest mateix curs? i quin tant per cent de places es reserva pels que fan la sele al setembre?

  Gràcies,

 22. Laura:
  Tant per Medicina com per Biomedicina (o Ciències biomèdiques) veig molt difícil que la nota d’accés baixi fins a 7,44. També veig difícil que, a la convocatòria de setembre de les PAU, puguis obtenir una nota que et permeti millorar molt el 7,44 (tenint en compte que les notes al setembre són generalment més baixes que al juny, i que la nota de la Selectivitat només compta una 40%).
  Sí que hi ha matrícula a l’octubre per les persones que es presenten a la convocatòria de Selectivitat al setembre, tal com pots veure en els terminis de matrícula:
  …Convocatòria de setembre
  Del 5 al 7 d’octubre de 2009
  Per als estudiants amb plaça assignada a la convocatòria de setembre. …

  Ara bé has de tenir en compte que, en la convocatòria de setembre, només es posen a disposició les places que no s’han cobert al juny, tal com pots llegir en les preguntes freqüents sobre la preinscripció:
  3. Es reserven places per a la convocatòria de preinscripció
  universitària del setembre?

  No, al setembre s’ofereixen únicament titulacions on han quedat places
  vacants després de la convocatòria de preinscripció universitària del juny.

  Si vols consultar tot això de forma oficial, et pots adreçar a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  Salutacions cordials.

 23. Gràcies Joan, esperarem el miracle i sinó cap a Biologia.

 24. Dues preguntes.
  Tinc magisteri en primera opció, un 5,98 de mitja i demanen un 6,2. Pot ser que baixi al setembre i per tant m’espero. Entenc que la que tinc assignada me la guarden passi el que passi.

  Si torno a fer la selectivitat guarden la primera nota si em va pitjor, oi?
  Queden sempre places pels que treuen prou nota al setembre o si ja està ple ara al juny ja no cal que ho intenti?

  Gràcies

 25. Hola Joan, saps si es pot saber despres de les matriculacions de la 1a assignació en quin lloc estas de la llista d’espera per a la reassignació? osigui, esque he vist en altres provincies d’espanya que se’ls hi publiquen unes llistes i aixi poden veure en quin lloc estan de la llista d’espera per saber mes o menys quines possibilitats tenen per entrar a la carrera de la reassignació. Sas si aqui a catalunya existeix això?

  Exemple: M’han assignat a la segona opcio, llavors m’espero a la reassignació del 3 d’agost, hi deu haver una llista amb un ordre dels estudiants seguents que podran matricular-se a la carrera que van posar en primera preferència fins que no quedin places.

  Esque no se si és una mica lios com ho he explicat.

  Gràcies per la teva atenció.

 26. Hola Joan, tinc un altra dubte. M’he ficat a la página del accesnet.gencat.cat i a l’apartat de les assignacions he vist que l’última actualització l’han fet avui, vol dir que s’ha fet una altra assignació de places avui?

  Gràcies,

 27. Marta:
  Respecte al primer dubte, la resposta la gtens en les preguntes freqüents sobre la preinscripció:
  …Si m’han assignat la segona o la tercera preferència, puc esperar a veure si m’assignen la primera?
  Sí. Hi ha la possibilitat que, després d’haver-vos adjudicat un estudi, es produeixin vacants en algun dels estudis que heu sol·licitat en una preferència anterior, en el cas que no s’hi hagin matriculat tots els alumnes admesos. Si fos així, us reassignarien a aquests estudis perquè us hi pugueu matricular, encara que ja ho hagueu fet d’un altre estudi. Heu de consultar per Internet les diverses reassignacions per comprovar que, efectivament, heu estat reassignat.
  Si m’espero, perdo la plaça que tinc ara assignada?
  No. L’única manera de perdre la plaça que teniu assignada és que no us matriculeu en el termini assenyalat o que, mitjançant la reassignació, us donin una preferència anterior.

  Sobre la segona qüestió, la nota de selectivitat no et pot baixar al setembre ni en qualsevol convocatòria, però tingues en compte que segons altres preguntes freqüents sobre la preinscripció:
  ...3. Es reserven places per a la convocatòria de preinscripcióuniversitària del setembre?
  No, al setembre s’ofereixen únicament titulacions on han quedat places vacants després de la convocatòria de preinscripció universitària del juny.

  Recorda que si vols consultar-ho de forma oficial, ho pots fer a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  Salutacions cordials.

 28. Carla:
  No crec que es puguin saber aquests llistats dels quals parles, i dubto molt que es facin públics, ja que a Catalunya hi ha molt control sobre la privacitat de dades (fixa’t en el procés que cal seguir per accedir al portal accesnet).
  Tot i així, pots intentar preguntar-ho a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Si et diuen alguna cosa al respecte, t’agrairè que m’ho comentis.
  Salutacions cordials.

 29. Laura:
  L’actualització que s’ha fet crec que és conseqûència d’haver resolt les possibles reclamacions presentades, o sigui que no té res a veure amb la 2a assignació ni amb les següents reassignacions que es faran segons el calendari preestablert:
  2a assignació: 3 d’agost.
  1a reassignació: 16 de setembre.
  Posteriors reassignacions: cada 15 dies, a partir del 16 de setembre i fins a finals d’octubre.

  Salutacions cordials.

 30. Gràcies Joan,

  Carla jo tenia el mateix dubte que tú sobre els llistats i m’he dirigit a la oficina d’orientació, m’han dit que aquestes llistes no les poden comentar a ningú, que hem d’esperar a la següent assignació de places.

 31. Gracies Joan!

  Laura, merci per comentar-mo perque aixi m’estalvio la cua de la oficina, esque l’altre dia vaig passar-hi i mare meva. Tindrem que esperar a la 2a assignacio, SORT!!!!

 32. Sort a tots als que estigueu esperant a les reassignacions… És el segon any que em passo l’estiu mirant la pàgina d’accesnet, i gràcies a en Joan he anat aclarint els meus dubtes. Gràcies per ajudar-nos, tot i que la majoria no som alumnes d’STUCOM! 🙂

 33. hla joan:
  M’setic esperant a la 2a assignacio per veure si puc entrar a biologia de la UB enlloc de la UAB la nota de tall de la UB es un 7.18 i jo tinc un 7.04, creus que podria baixar gaire?
  Quines posibilitats creus que hi ha de que hi hagi gent, que no s’hi mariculi i per tant quedin places lliures?
  Gràcies..

 34. Hola de nou Joan….
  Em pregunto….saps si s’omple normalment la carrera d’Història? Estic pensant en fer la preinscripció en septembre si no em donen dilluns l’Ed. primària…Crecs que hi hauràn places encara d’Hª?
  Gràcies i salutacions!

 35. Eva:
  Dubto que en la 2a assignació Biologia a la UB baixi més d’una dècima, si de cas hauria de ser al final del procés, però aquest curs és molt difícil fer una predicció de l’evolució de la nota de tall al final del procés, ja que l’augment del nombre de persones preinscrites fa preveure que les diferents vies d’accés ocupin totes les seves places reservades (mira’t la pàgina 6 del document sobre Resultats de la preinscripció 2009).

  Salutacions cordials.

 36. Lola:
  Fins ara, Història era una de les carreres que no s’omplia, però aquest curs amb els nous Graus, no es poden fer massa pronòstics. Tot i així com que:
  3. Es reserven places per a la convocatòria de preinscripció
  universitària del setembre?

  No, al setembre s’ofereixen únicament titulacions on han quedat places
  vacants després de la convocatòria de preinscripció universitària del juny.

  Crec que podries saber-ho en el mateix moment de fer la preinscripció de setembre.
  Salutacions cordials.

 37. Des del meu punt de vista crec que no ho fan bé, en les adjudicancions de les places Universitaries. No seria millor per tots, donar primer la 1a preferencia? i des de aqui, ,depenent de la note que es tingui anar baixant fins ompli vacants. Sino ens passem l’estiu, mirant a veure si ens donar la 1a opció. Per exemple si jo em 1a opció poso, Farmacia, i em domen la 3a opció que és ingenieria…. M’estant obligant a renunciar a la meva vocació. I això li passa a la majoria d’estudiants. D’aquesta es perden moltes vocacions i es una pena.

 38. Estic d’acord amb la Maria!

 39. hola tinc un important dubte… avui la nota per a educacio primaria a girona ha baixat al 6,09,… es a dir 0,11 decimes… yo tinc 6,06… per tant baixara la nota 0,03 centesimes en properes assignacions??.. aixi ara al setembre que tinc que fer?? la matricula en la meva tercera opcio.. pero si la nota baixa… podre fer els estudis que tenia en 1a preferencia??? gràcies

 40. Hola Joan! Sóc la Carla, la que anteriorment t’havia preguntat per enginyeria d’edificació! Avui han fet la segona assignació i la nota de tall al principi era de 6’06 i ha baixat fins a 5’60!!!!! no m’esperava que baixés tant la veritat però suposo que correspon a l’augment de 50 places més. Només volia dir-te això, aquest petit apunt ja que també es veritat que estava el 8è lloc com a carrera més demandada! Encara no m’ho puc creure! Estic molt contenta!

  Felicitats a tots aquells que heu pogut accedir a la 1a preferència a la 2a!

 41. Ismael:
  Havent baixat 11 centèssimes ara c rec que és possible que n’acabi baixant algunes més en les properes reassignacions i,si més no, al final del procés.
  Sobre el teu dubte de la matrícula, fixa’t en el que es diu a les preguntes freqüents sobre la preinscripció:
  Si m’han assignat la segona o la tercera preferència, puc esperar a veure si m’assignen la primera?
  Sí. Hi ha la possibilitat que, després d’haver-vos adjudicat un estudi, es produeixin vacants en algun dels estudis que heu sol·licitat en una preferència anterior, en el cas que no s’hi hagin matriculat tots els alumnes admesos. Si fos així, us reassignarien a aquests estudis perquè us hi pugueu matricular, encara que ja ho hagueu fet d’un altre estudi. Heu de consultar per Internet les diverses reassignacions per comprovar que, efectivament, heu estat reassignat
  .
  I en unes altres preguntes freqüents:
  9. Què són les reassignacions de places?
  Les reassignacions són assignacions de places que van sorgint a mesura
  que queden places vacants. Així doncs, pot ser que una persona es trobi
  que s’ha matriculat d’una preferència de la 2a a la 8a i la reassignin a una
  preferència superior, per la qual cosa es pot fer un canvi de matrícula sense
  problema, amb el retorn dels diners de la primera matrícula
  .
  O sigui que, en el període corresponent, et pots matricular en la opció que t’hagin assignat, i si després te’n reassignen alguna anterior i que t’interessi més, pots canviar la matrícula sense perdre els diners.
  Recorda que si vols consultar-ho de forma oficial, ho pots fer a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  Salutacions cordials.

 42. Me n’alegro molt, Carla, que puguis cursar els estudis de la teva preferència, i et desitjo una molt bona trajectòria universitària tant a nivell personal com professional.
  Salutacions cordials

 43. Hola! El meu cas és el següent: Jo tinc una nota d’accés a la universitat que és 6.13. Quan vaig fer la preinscripció universitària vaig posar psicologia a la UB, la UAB i la UDG en els tres primers llocs. La nota a la UB es bastant alta, però a les altres dues ha baixat bastant però no m’ha arribat per tal que hi entri. A la UAB ha baixat de 6.26 a 6.16, i la UDG ha passat de 6.2 a 6.14. M’han assignat a filologia anglesa, que la tenia en quarta preferència, però realment el q vull es psicologia. Què he de fer? Matricular-me en la carrera q m’han assignat i esperar-me a la reassignació del 16 de setembre, o no? Es que només cal que baixi 0.01 o 0.03 i ja entraria.. i estic bastant angoixat per si no puc fer el que m’agrada de veritat.. Gràcies.

 44. Hola, bona tarda.

  Vaig fer la prova de majors de 25 anys i vaig treure un 6,02. La carrera que vull fer és psicologia, i a les dues universitats públiques la nota de tall és de un 6,14. Voldria saber si es posible que baixi 0,12 i pugui entrar al setembre o octubre.

  Un altre dubte del que m’arrepenteixo bastant, és que a les 8 preferències nomes vaig posar dues, psicologia a Bellaterra i psicologia a Vall d’Hebron. Ara mateix m’encantaria tornar enrere en el temps i tambe posar psicologia a Tarragona que la nota de tall és de un 5,8 aprox. i m’haurien agafat.

  Si no entro a Barcelona, encara estic a temps de inscriure’m a Tarragona?? Aleshores encara puc entrar a Tarragona a estudiar Psicologia??

  M’agradaria molt saber aquests dubtes que tinc, moltes gracies.

 45. Jordi, si nomes et falta aixo… la nota possiblement baixara….. et pasa com a mi.. Pero un altre dubte ( xdxdxd ) aixo de que la matricula et passa al altre d’acord.. pero si estigues fent un estudi i em surt la reassignació, la matricula no passa res.. però el tema llibres com funciona a la uni??? perque si començo uns estudis…. i despres obtinc una altra plaça el tema de “material” com funciona?? gràcies.. la veritat que jo crec que baixara 0,03..que es el que necesito!!

 46. Jordi:
  És natural que estiguis angoixat per no poder fer el que realment vols estudiar, però crec que és pitjor no poder estudiar res per no haver-te matriculat. Dit d’una altra forma, jo de tu em matricularia de Filologia anglesa i si després et reassignen alguna de Psicologia, ets a temps de canviar la matrícula sense perdre els diners, tal com pots llegir en les preguntes freqüents sobre la preinscripció:
  Si m’han assignat la segona o la tercera preferència, puc esperar a veure si m’assignen la primera?
  Sí. Hi ha la possibilitat que, després d’haver-vos adjudicat un estudi, es produeixin vacants en algun dels estudis que heu sol·licitat en una preferència anterior, en el cas que no s’hi hagin matriculat tots els alumnes admesos. Si fos així, us reassignarien a aquests estudis perquè us hi pugueu matricular, encara que ja ho hagueu fet d’un altre estudi. Heu de consultar per Internet les diverses reassignacions per comprovar que, efectivament, heu estat reassignat.

  I en unes altres preguntes freqüents:
  9. Què són les reassignacions de places?
  Les reassignacions són assignacions de places que van sorgint a mesura
  que queden places vacants. Així doncs, pot ser que una persona es trobi
  que s’ha matriculat d’una preferència de la 2a a la 8a i la reassignin a una
  preferència superior, per la qual cosa es pot fer un canvi de matrícula sense
  problema, amb el retorn dels diners de la primera matrícula.

  Recorda que si vols consultar-ho de forma oficial, ho pots fer a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  Tot i així, jo crec que és molt possible que, al final del procés, la nota de tall de Psicologia a la UAB i/o a la UdG, hagi baixat aquestes centèssimes que et fan falta.
  Salutacions cordials.

 47. Ismael:
  A la Universitat no hi ha (generalment) llibres ni material que calgui comprar, entre altres coses perque es fan servir molts llibres i articles com a material de consulta i estudi, i realment el que més importa és prendre correctament els apunts de classe i acostumar-se a anar a estudiar i consultar llibres a la Biblioteca de la Facultat. En qualsevol cas, si et fessin (o millor dit, et recomanessin) comprar algun material, no seria a l’hora de matricular-te sinó més endavant quan ja haguessis començat el curs.
  Salutacions cordials.

 48. Albert:
  Recorda que les persones que entreu amb la prova de majors de 25 anys, ho feu en un nombre més limitat que les persones que hi van per altres vies. Això fa que sigui bastant difícil que la nota de tall baixi 0,12 encara que, aquest any, amb l’entrada en funcionament dles nous Graus i per tant una ampliació d’oferta d’estudis, no m’estranyaria que, al final del procés (a l’octubre) puguessis entar-hi.
  Sobre la possibilitat de fer una preinscripció al setembre per tal de cnaviar les preferències, tingues den compte que, segons les preguntes freqüents sobre preinscripció:
  3. Es reserven places per a la convocatòria de preinscripció
  universitària del setembre?

  No, al setembre s’ofereixen únicament titulacions on han quedat places
  vacants després de la convocatòria de preinscripció universitària del juny.

  Tot i així, et recomano que si vols consultar-ho de forma oficial, ho facis a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91)de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  Salutacions cordials.

 49. Ei moltes gràcies per haver contestat! Merci Joan, crec que sí que em matricularé a filologia anglesa, i m’esperaré a la reassignació. És una carrera que m’agrada, però clar, no es ben bé el que espero fer. I si a més et pots matricular i després canviar-te sense problemes, ja ho faré. A més a més, no es pas tant el que ha de baixar, així que amb una mica de sort entraré.
  A tu Ismael, et desitjo molta sort amb les reassignacions, sq t’entenc completament pq no pots fer el que vols.., espero que baixin aquestes poquíssimes centèssimes que ens calen per entrar-hi.. Ah i una cosa, a mi m’havien dit que llibres no se n’han de comprar, que agafant els apunts i consultant els llibres de la biblioteca de cada facultat ja n’hi ha prou 🙂
  I a tu Albert, què dir-te, si estem en la mateixa situació, que volem fer psicologia i encara no ens han acceptat.. Jo avui tmbé he estat pensant en això d’anar a preguntar com ho hauria de fer per tal que em pogués inscriure a la universitat de Tarragona, però no sé pas si serà possible. En tot cas, crec que hauríem d’anar a l’oficina d’orientació i preguntar allà a veure que podem fer.. Va va, molta sort a tots els que encara estem amb l’ai al cor 🙂

Deixa un comentari