En el transcurs del pròxim mes de juny, molts/es de vosaltres us haureu de presentar a les proves de Selectivitat (PAU), i voldria donar-vos alguns consells per tal que obtingueu els millors resultats d’aquestes proves:

11 Consells Selectivitat

 1. Són uns exàmens molt semblants als que ja heu fet i superat en el transcurs del Batxillerat, per tant, feu-los sense nervisque esteu perfectament capacitats per superar-los.
 2. El primer dia de les proves, els membres del vostre tribunal us donaran una sèrie d’indicacions que cal seguir en aquests tipus d’exàmens. Estigueu, doncs, ben atents a les instruccions.
 3. Quan us reparteixin l’examen, no heu de començar a contestar de seguida. Abans de fer-ho, llegiu-vos atentament tot l’examen.
 4. En els exàmens de les diferents matèries hi pot haver diferents opcions, heu de comparar-les i triar aquella amb la que pugueu obtenir més punts.
 5. És possible que no entengueu algun aspecte de l’enunciat d’alguna qüestió, teniu el dret de preguntar els dubtes als membres del tribunal que vigilen l’examen.
 6. Quan ja hàgiu escollit l’opció més convenient, comenceu a contestar les preguntes que us semblin més fàcils, deixant les difícils per després.
 7. Intenteu en tot moment controlar el temps per evitar presses.
 8. A l’acabar de contestar totes les qüestions que pugueu, feu un primer repàs llegint-vos les vostres respostes per sobre.
 9. Tot seguit, relaxeu-vos un parell de minuts (pensant en altres coses) i feu un segon repàs més complet.
 10. Quan sortiu de l’examen, eviteu fer gaires comentaris amb els vostres companys i/o professors, ja que pot ser que us adoneu que heu fet alguna errada i això us pot posar nerviosos per l’examen següent, o sigui que examen fet, examen oblidat!
 11. Per la fase obligatòria (per l’alumnat que hagi cursat el Batxillerat i el Batxillerat Artístic) heu de fer 5 proves en 3 dies, i és possible que alguna us vagi malament. Tot i així, es pot compensar amb les d’altres matèries. És doncs imprescindible, presentar-se a totes les 5 proves i lliurar el full d’examen. Si, a més a més, feu la fase voluntària (la qual també poden fer les persones que hagin cursat CFGSnomés es comptaran les notes d’aquelles matèries a les quals us presenteu amb independència que us n’haguéssiu matriculat de més.

I, per últim, també us vull aconsellar que us llegiu la Informació pel dia de la prova que ha donat l’Oficina d’Accés a la Universitat i que feu una ullada als Consells PAU per Assignatura.

Consells Selectivitat