Les persones que vulguin accedir al primer curs de qualsevol estudi de Grau en alguna de les universitats públiques de Catalunya (UB, UAB, UPC, UPF, UdL, UdG, URV), o bé a la universitat de Vic (UVic), han de fer la preinscripció universitària.

Es tracta d’un procés que s’ha de formalitzar per Internet a través del portal accesnet en el que cal registrar-se com usuari, i en el que es podran anar consultant els resultats de la Selectivitat, així com les notes de tall i les assignacions de places universitàries.

Podeu consultar la informació general al respecte, però primer us aconsello que us llegiu la pàgina d’Admissió – Preinscripció 2010 i, sobretot, que esteu atents/es als terminis de preinscripció (al juny es podrà fer des del 7 d’aquest mes fins el 5 de juliol), tenint en compte que es poden modificar les preferències tantes vegades com es vulgui en el transcurs d’aquest període de temps.

També és interessant tenir present el calendari de matriculació a la universitat (del 22 al 28 de juliol per les persones que han estat assignades en primera preferència), ja que si no es formalitza la matrícula (que s’ha de fer en la Facultat o Escola universitària assignada) en el període marcat, es perd l’assignació corresponent.

Finalment us voldria indicar que hi ha un apartat anomenat “Preguntes freqüents” en el que podeu trobar moltes vegades la resposta als vostres dubtes sobre sobre el procés de preinscripció i matriculació.


accesnet estudiaruniversitats3