Per part de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya, i amb la col.laboració de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, s’ha convocat la XV edició del concurs Euroscola que, aquest any, té com a tema “Les eleccions al Parlament Europeu” aprofitant que el dia 7 de juny es faran les eleccions a aquesta institució. El concurs es fa en llengua castellana i en llengua anglesa, de tal manera que les persones participants han de tenir un bon nivell d’aquests dos idiomes.

En aquest concurs hi poden participar joves d’entre 15 i 18 anys que estiguin estudiant l’ESO, el Batxillerat o bé Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà, en qualsevol centre educatiu tant públic com concertat. Per a participar-hi cal formar grups de 10 alumnes i 1 professor i, per cada centre, es poden formar diversos equips encara que només 1 equip per centre pot optar a obtenir el premi. Per cada Comunitat Autònoma s’escollirà un equip guanyador i, els 10 equips millors de tot l’Estat (que han de ser de diferents CCAA) seran els guanyadors del premi, que consistirà en la seva participació al Programa Euroscola que tindrà lloc a la seu del Parlament Europeu a la ciutat d’Estrasburg, i en l’ajuda econòmica corresponent per tal de poder fer el viatge a aquesta ciutat.

El concurs, que consistirà en un joc interactiu sobre el tema proposat, serà on-line a travès de la web www.euro-scola.com, i consta de 3 fases:

1.- Fase d’inscripció: del 16 de febrer al 6 de març (els equips participants s’han d’enregistar a la pàgina web del concurs).

2.- Fase de competició: del 9 al 27 de març (cal superar una sèrie de jocs interactius de manera individual i/o en grup).

3.- Fase de prova final: del 30 de març al 3 d’abril (caldrà superar un exercici basat en els temes superats en la fase anterior).

Els grups de persones interessades podeu consultar les bases del concurs en format pdf i, a partir d’avui, ja poden fer els tràmits d’inscripció.

 

euroscola-2009-concurs