En el transcurs dels primers mesos de l’any 2015, les universitats catalanes (tant públiques com privades), celebraran les seves jornades de portes obertes, per tal de donar a conèixer la seva oferta d’estudis i les seves instal·lacions a les persones que estan acabant el Batxillerat o els CFGS, i que puguin estar interessades en estudiar-hi alguna carrera el pròxim curs 2015-2016. Si bé l’accés a aquestes jornades o sessions informatives és lliure, en alguns casos cal omplir un formulari d’inscripció, i pot ésser que aquest formulari s’hagi de tramitar abans del 19 de desembre de 2014.Tot seguit us poso els enllaços que us permetran consultar les dates d’aquests jornades en les 8 universitats públiques de Catalunya:

Universitat de Barcelona (UB): encara no s’han publicat les dates en que es faran les Jornades de portes obertes, si bé cal tenir en compte que, en cursos anteriors, s’han fet a mitjans d’abril. Quan es publiquin aquestes dates i, en el corresponent enllaç, hi trobareu  el formulari que cal emplenar per a formalitzar la inscripció, així com els dies en que els centres d’aquesta Universitat obriran les seves portes.

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): els dies 3, 4 i 5 de febrer es faran les Jornades de portes obertes en les que hi haurà més de 200 xerrades sobre tots els estudis i les titulacions que imparteix la UAB, distribuïdes en tres dies i complementades amb visites i activitats al campus (cal omplir la butlleta de sol.licitud abans del proper 19 de desembre). A més a més, el dissabte 9 de maig (de 9,30 a 14) se celebra el Dia de les famílies, per tal de donar a conèixer els serveis acadèmics i el Campus a les famílies dels futurs estudiants (cal omplir la butlleta de sol·licitud amb data límit el dia 31 de març).

Universitat Pompeu Fabra (UPF). Es faran sessions informatives els dies següents al matí: dissabte 28 de febrer, dissabte 7 de març, dissabte 21 de març, dissabte 11 d’abril, dissabte 25 d’abril. Caldrà omplir un formulari d’inscripció que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): jornades de portes obertes, visites i sessions informatives amb un calendari que varia segons les diferents Escoles i Facultats, i que es va fent públic a la seva pàgina de “Jornades de portes obertes” encara que moltes d’elles ja han fixat la data del 25 de febrer de 2015. Podeu consultar el calendari de Jornades de portes obertes per Escoles o Facultats. Les persones interessades cal que vagin consultant aquesta pàgina, ja que també s’ha d’omplir un formulari d’assistència.

Universitat Rovira i Virgili (URV): Jornades de portes obertes els dies 25 de març i 15 d’abril de 2015. El dissabte 25 d’abril hi haurà una jornada de portes obertes per a les famílies.

Universitat de Lleida (UdL): El 6 de febrer de 2015 es farà la XXII Jornada de Campus Oberts “Coneix la UdL” i cal omplir el corresponent formulari d’inscripció.

Universitat de Girona (UdG): Jornades de portes obertes (encara no s’han publicat les dates).

– Universitat Oberta de Catalunya (UOC): hi trobareu informació sobre com és, i com s’hi estudia, al seu “Espai futurs estudiants”.

uab UPC UPFnova-marca

I en el cas de les universitats privades podeu consultar el calendari corresponent en els següents enllaços:

Universitat Ramon Llull (URL): trobareu les dates de les sessions informatives en les pàgines dels diferents centres (ESADE , IQS, Blanquerna, La Salle,…). Cal tenir en compte que, algunes d’aquestes sessions, ja comencen a fer-se els mesos de novembre i desembre d’aquest any 2014, encara que també se’n fan més en els primers mesos del 2015.

Universitat de Vic (UVic): La seva “Jornada de portes obertes” es farà el 28 de març de 2015.

Universitat Abat Oliba CEU (UAO): Jornada de portes obertes (podeu sol.licitar informació al respecte)

Universitat Internacional de Catalunya (UIC): les Sessions Informatives per la majoria de titulacions es faràn a partir del mes de febrer de 2015 i la Jornada de portes obertes general tiondrà lloc el 11 d’abril de 2015 (per assistir-hi cal fer la corresponent inscripció).

url uic