Avui al migdia, per part del Consell Interuniversitari de Catalunya i, mitjançant una nota de premsa, s’ha fet públic el llistat de les notes de tall per ordre alfabètic dels centres d’estudi, corresponents a la preinscripció de juny d’aquest any 2018, i que permeten l’accés als diferents Graus universitaris, tant de les Universitats públiques catalanes, com de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Com podreu veure en aquest llistat, la nota de tall per cada Grau varia segons que la preinscripció s’hagi fet per la via de la Selectivitat i CFGS (o sigui PAU i FP), per la de més grans de 25 anys, per la de titulats universitaris i, finalment, per la de més grans de 45 anys.

És interessant consultar alguns documents com el llistat dels 250 centres més sol·licitats en primera preferència, el Dossier de preinscripció que permet comparar el procès de preinscripció de 2018 amb el de 2017, i un Annex a la Preinscripció 2018 amb el desglossament de centres més sol·licitats en cadascuna de les universitats públiques catalanes.

També crec que, un cop formalitzada la preinscripció, el calendari de matriculació i accés a la universitat es completa d’aquesta manera:

  1. Del 13 al 18 de juliol: Període de matrícula dels estudiants assignats en primera preferència.
  2. Del 18 al 24 de juliol: Matrícula de PAU convocatòria de setembre.
  3. 24 de juliol: Segona assignació de places.
  4. Del 25 al 27 de juliol: Matrícula de la segona assignació de places.
  5. 4, 5 i 6 de setembre: Proves d’accés a la universitat (convocatòria de setembre).
  6. 19 i 20 de setembre: Preinscripció universitària de la convocatòria de setembre.
  7. 26 de setembre: Assignació de places de la convocatòria de setembre.
  8. 28 de setembre-2 d’octubre: Matrícula d’assignats a la convocatòria de setembre.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra