Selectivitat - Batxillerat - Orientació Universitària

Què vols estudiar i per què?

A començaments de febrer del 2008, s’han fet una sèrie de canvis en la informació sobre els estudis universitaris a Catalunya, per això les persones interessades la poden consultar de forma actualitzada a “Orientació universitària pel curs 2008-2009“.

Moltes vegades els alumnes ens pregunten sobre quins tipus d’estudis poden cursar quan hagin acabat el Batxillerat o bé el CFGS. Per tal de poder orientar-los, hi ha una eina molt vàlida i que es va actualitzant contínuament per part del Comissionat per a Univesitats i Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Es tracta del portal “Què i per què estudiar a les universitats catalanes” en el qual s’ofereix la informació de com són els estudis universitaris. En ella es pot trobar informació sobre les matèries que cal cursar en cada Facultat o Escola universitària per obtenir la Llicenciatura o Diplomatura corresponent, així com també sobre les sortides professionals que tenen els titulats de cada especialitat. Hi ha un apartat prou interessant sobre el reconeixement de crèdits entre cicles formatius de grau superior de la formació professional específica i els estudis universitaris. També hi ha enllaços d’orientació professional, obtenció de beques i ajuts a l’estudi i adreces d’interès per trobar feina.

univ-i-rec.jpg

2 comentaris

  1. xavi

    Fantàstic. Ja l’he començat a utilitzar en les visites de tutoria amb els alumnes i és de gran ajuda. Per cert, podries indicar-me on és l’apartat que comentes sobre el reconeixement de crèdits entre CFGS i la universitat?

  2. JoanEstany

    Xavi: l’apartat de reconeixement o convalidació de crèdits entre CFGS i els estudis universitaris, es troba sota el lloc on s’indiquen els centres universitaris de Catalunya en els que es pot cursar la diplomatura o llicenciatura en qüestió. És un enllaç que et dirigeix cap al text dels acords de convalidació i, en el cas concret de Ciències Empresarials, és a la següent adreça: http://www10.gencat.net/dursi/AppJava/sp_reconeixements.jsp?codi_estudi=41100&idioma=0
    Salutacions cordials.

Deixa un comentari