En aquests alçades del mes de juny, la major part de l’alumnat de primer de Batxillerat, està immers en els últims exàmens del curs però també està preparant el treball de recerca que haurà de presentar en el curs vinent. Per això crec interessant consultar el web que comento tot seguit.

Recerca en Acció és un portal que vol donar a conèixer les activitats de recerca científica de forma amena, gràfica i participativa, per tal que el públic en general i el jovent en particular s’interessi per aquesta temàtica. S’ha desenvolupat com a conseqüència de la col·laboració entre l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Dins d’aquest portal hi podem trobar diversos apartats entre els quals voldria destacar els següents:

 

Projectes (seguiment d’expedicions, experiments i recerques): canvi climàtic a l’Antàrtida?, dins el niu del trencalòs, com és l’aire que respirem?

Experimenta (propostes per a fer experiments interessants de manera senzilla i amena): sopa de lletres sobre la contaminació atmosfèrica, xarxa tròfica a l’Antàrtida, fes el laberint de les cadenes alimentàries a l’Antàrtida.

Imatges i fotografies dels projectes de recerca (en alguns casos es permet la participació del públic interessat).

Vídeos d’alguns aspectes dels projectes.

agaur.jpg

recerca-en-accio.gif