Sebastià Giralt és un professor de l’IES d’Alella que, en el decurs dels últims anys, ha creat un portal (anomenat Laberynthus) escrit en català, però que també té versions en castellà i anglès, per divulgar la cultura clàssica i el seu impacte en el món actual, i que està dirigit a l’alumnat i professorat de secundària, així com també al públic en general. Consta de 3 itineraris fonamentals:

El laberint del mites: introducció als déus i mites grecs i romans, fent un recorregut per la literatura i l’art en el món clàssic.

El laberint de Grècia: tracta de la cultura i la societat hel•lènica, amb seccions dedicades a l’antiga Atenes, l’expansió de l’imperi grec, la religió i la literatura grega.

El laberint de Roma: divulgació de la llengua llatina i la civilització romanes, amb seccions dedicades a la història de Roma, la societat, la política i la polis romana, així com diferents aspectes de la vida quotidiana, la religió, la llengua i la literatura del món llatí.

També hi ha d’altres seccions interessants com són:

El laberint d’Internet: recull de pàgines web en les que hi ha informació sobre el món i la civilització clàssica. (mireu també el webs sobre l’actualitat clàssica)

El laberint de l’actualitat: tracta de la vigència de la civilització clàssica en el món actual.

El laberint del Flash: recull d’animacions corresponents a mapes i visites virtuals a diferents aspectes dels 3 itineraris fonamentals. (a nivell personal, és l’apartat que més m’agrada: no us perdeu el retorn d’Ulisses!).

STUBLOGS Xarxa i Pissarra