En el portal dedicat als futurs estudiants de la Universitat de Barcelona, es poden trobar diferents activitats per tal que l’alumnat de secundària pugui conéixer el funcionament de les diferents Escoles i Facultats. Entre elles crec destacable la que ha programat la Facultat de Física, per tal que els/les alumnes de segon de Batxillerat puguin fer una sèrie d’experiments relacionats amb els nous materials i les noves tecnologies, i que dificilment podrien fer en el seu centre d’estudi. Cal dir que l’activitat no és gratuïta peró crec que el seu cost (6€ per alumne/a) és prou assequible per tothom.

Aquesta activitat, que s’anomena “Experiments de Física”, dura unes 4 hores i mitja i consta de les següents 5 experiències:

Nous materials

Llum invisible

Làser i holografia

Observant el Sol i la seva influència en el clima

Tecnologia i sostenibilitat energètica

Les persones interessades podeu consultar el guió en pdf d’aquestes experiències, i heu de tenir en compte que s’han programat un total de 14 sessions (7 de matí i 7 de tarda) entre els dies 26 de gener i 5 de febrer del 2010, i que cal enviar el més aviat possible el corresponent formulari d’inscripció.

ubefutursub1