Per a tots aquells i aquelles que el pròxim curs començareu els vostres estudis universitaris, crec interessant que conegueu alguns aspectes de les Facultats i Escoles que no surten a les guies universitàries oficials, i res millor que facilitar-vos informació sobre una pàgina web feta per 3 estudiants de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona: Andreu Caritg (ex-alumne i amic meu), Felip Gordillo i Oriol Solé. Com ells mateixos diuen , és fruit de les seves múltiples hores d’estada en el bar de la Facultat (primera regla elemental de la vida universitària: cal conèixer tant el bar com la biblioteca!). Aquesta pàgina es diu Patata brava, i després de llegir-vos la seva definició, us recomano que passeu a veure alguns dels seus apartats, com són:

Manual de supervivència: consells, recomanacions, crítiques i/o comentaris sobre alguns/es professors/es de diverses matèries universitàries. Cal tenir en compte que, al tractar-se d’estudiants de la UAB, els autors tenen un recull més gran de comentaris sobre carreres d’aquesta universitat que no pas de les altres. A tall d’exemple, podeu mirar el manual de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Apunts: són aportacions de diferents estudiants que intenten així ajudar als futurs alumnes. Com en l’apartat anterior també n’hi ha més de matèries cursades a la UAB (Periodisme, Biologia, Història, Administració i Direcció d’empreses, Psicologia,…)

Frases mítiques: recull de frases, més o menys afortunades, pronunciades a classe per diferents professors/es.

Temples del plaer: comentaris sobre bars freqüentats per l’alumnat universitari (potser és la secció que té més col·laboracions!!).

STUBLOGS Xarxa i Pissarra