FisLab.net és un Laboratori virtual de Física per Internet que ha estat realitzat per Octavi Casellas, professor de Física i Química de l’IES-SEP Montilivi de Girona, i que pot ser de gran utilitat tant per l’alumnat com pel professorat de Física de Batxillerat, i d’alguns aspectes de Ciències de la Naturalesa de l’ESO.

En aquesta pàgina, hi trobareu gran quantitat d’applets que us permetran complementar les explicacions de l’aula, i experimentar de manera virtual per tal d’assimilar millor els conceptes teòrics.

Des de la mateixa pàgina d’inici podeu anar als diferents apartats com són:

Applets: us els podeu descarregar directament en format zip, i guardar-los en el vostre ordenador, o bé podeu anar treballant amb cadascun d’ells seguint l’índex que teniu a la columna de l’esquerra (crec convenient en qualsevol cas, llegir-se primer els aspectes generals sobre els applets). N’hi trobareu de Cinemàtica, Dinàmica, Gravitació, Electricitat i Ones.

Apunts: alguns són de crèdits de l’ESO (iniciació a l’òptica i ciència bàsica), però els que us vull recomanar són un recull d’exercicis de Física de Batxillerat i, sobretot, el Posa’t a prova (que és el mateix programa que fa servir el DURSI per preparar les PAU, però en aquest cas dedicat únicament a qüestions de Física agrupades per temes i amb la solució corresponent).

Exercicis: després d’una introducció sobre com resoldre un problema, n’hi ha un seguit dels diferents temes de Física de Batxillerat amb els enunciats i els resultats.

Enllaços a recursos de Física general i temàtica per Internet.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra