Selectivitat - Batxillerat - Orientació Universitària

Notes de tall juliol 2008

Aquest migdia, el Comissionat d’Universitats i Recerca, ha presentat el resultat del procés d’assignació de places universitàries pel curs 2008-2009, segons el qual 8 de cada 10 persones es podran matricular en l’estudi sol.licitat en primera opció. Si voleu  consultar les notes de tall en primera assignació, les trobareu ordenades per codi de centre d’estudi (Facultat o Escola de la corresponent Universitat) i per qualsevol de les 5 vies d’accés següents:

PAU

Cicles Formatius de Grau Superior (o Formació Professional de 2n grau)

Més grans de 25 anys

Estrangers

Diplomats i Llicenciats

STUBLOGS Xarxa i Pissarra   STUBLOGS Xarxa i Pissarra

 

28 comentaris

 1. Jordi

  Holaa! Jo era el que tantes ganes tenia de fer psicologia.. Bé doncs, em van agafar a psicologia a la UAB al setembre, però m’he quedat amb la carrera que estic fent ara.. sort q em vaig matricular a aquesta carrera, pq es la millor decisió q podia prendre.. ^^

 2. Joan Estany

  Me n’alegro, Jordi, que t’agradin els estudis que estàs cursant, ja que les carreres universitàries són prou difícils i és molt important que hi estiguis a gust, tant en els aspectes acadèmics com personals (la Universitat sempre serà una escola de relacions entre persones).
  Que et vagin molt bé els teus estudis.
  Salutacions cordials.

 3. ALBERT

  gracies joan.

  L’any passat sobre aquestes dades és quan va baixar la nota de majors de 25 anys.
  Casualment l’any passat era un 6,14 i a finals d’octubre va baixar al 5,98, és a dir un 0,16.
  Em fa falta que baixi un 0,12 per entrar.

  Faltan molts pocs dies perque baixi la nota no???
  si es repeteix el mateiix cas que l’any passat entro per un o,o4. Tan dificil es???

  merci.

 4. Joan Estany

  Albert:
  Ja has vist que, en l’actualització d’ahir, la nota seguia éssent de 6,14?
  https://accesnet.gencat.cat/menu.htm#

  Estigues atent a la que es farà el divendres 23, i a la última que suposo serà la pròxima setmana.

  Esperem que hi hagi sort i puguis entrar-hi.

  Salutacions cordials

 5. albert

  merci joan.

  de moment la nota no ha baixat. No és extrany éssent la última actualització el dia 23???
  la pròxima setmana dius que baixaran?? Perque una mica han de baixar no??

  bueno gràcies, i sí, a veure si hi ha sort.

 6. monika

  Hola Joan una pregunta. Jo estic fent Grau de periodisme a tarragona (primer curs) i lany que ve m’agradaria canviarme i fer la carrera a l’autonoma. El problema es que a l’autonoma encara estan amb el pla antic LICENCIATURA. M’han dit que no es compatible canviarme d’un pla nou a un antic i que hauria de repetir curs (no podria anar a 2n) i començar 1r de periodisme a l’autonoma (que al curs 2010 será grau en periodisme). em podries dir la teva opinio?

 7. Joan Estany

  Mònica:
  Em sembla que és cert el que t’han dit, ja que l’únic canvi previst és a l’inrevés, és a dir, d’un pla antic (Llicenciatura) a un de nou (Grau), tal com pots llegir a les preguntes freqüents sobre Bolonya 2010

  Què passa si estic matriculat a la Universitat i es posen en marxa les noves titulacions?
  Els estudiants que fins a la data d’implantació del grau hagin iniciat els estudis pel sistema anterior hauran d’escollir entre dues opcions:
  Continuar amb la titulació que han iniciat. El títol serà oficial, vàlid i reconegut i que habilitarà per a l’exercici de la professió, ja que es conserven els efectes acadèmics i professionals. En aquest cas és molt important tenir en compte el calendari d’extinció, que serà diferent per a cada titulació.
  Passar-se al grau que substitueixi l’anterior titulació. En aquest cas és molt important que tothom consulti les taules d’adaptacions que es publicaran referides a cadascuna de les noves titulacions. En aquestes taules hi constaran les assignatures del grau que poden ser reconegudes com a superades en funció de les que cada estudiant hagi superat a la titulació actual. A partir d’aquestes taules es podrà saber quines assignatures del grau haurà de cursar cada estudiant en funció de les assignatures ja fetes, i que apareixen en l’expedient de l’alumne.

  Tot i així, jo t’aconsello que et posis en contacte amb l’àrea d’Afers acadèmics de l’Autònoma per e-mail:
  a.afers.academics@uab.es
  ja que, entre d’altres coses, encara no han publicat res del nou Grau de Periodisme que ha d’entrar en funcionament el pròxim curs.
  Salutacions cordials.

 8. Lara

  Hola, voldria preguntar-li si es poden posar com a 1a opció universitats d’altres llocs d’Espanya al saber que possiblement no podria entrar a Barcelona a estudiar Farmàcia, ja que hi ha altres llocs com Sevilla, Canarias, Granada (5), Alcalá de Henares (6,56) les notes són bastant més baixes que a Barcelona.

  O hauria de posar Barcelona per si hi ha possibilitat d’algun lloc vacant?

  Una altra pregunta: Ara que la nota Global serà sobre 14 quina creu que serà la nota de Farmàcia d’aquest any a Barcelona?

  Gràcies!

 9. Joan Estany

  Lara:
  La preinscripció universitària es fa a Catalunya només per les 7 universitats públiques catalanes i per la Universitat de Vic (que és privada però mig concertada), tal com pots veure a:
  http://www.gencat.cat/diue/ambits/ur/universitats/acces/prein/info/gral/index.html
  En el cas que vulguis fer la preinscripció en una Universitat fora de Catalunya, tal com pots veure a les preguntes freqüents sobre la preinscripció:
  http://www.gencat.cat/diue/preguntes_frequents/universitats/preinscripcio/index.html

  Vull fer la preinscripció en una universitat de fora de Catalunya. Què he de fer?
  Haureu de presentar la preinscripció directament a la universitat del vostre interès. Podeu consultar el directori d’universitats a la pàgina web: http://www.crue.org/UNIVERSIDADES/

  Tot i així, et recomano que ho confirmis a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
  En el cas de Farmàcia i la nota de tall que hi haurà aquest any, és impossible saber-ho ja que amb la nova Selectivitat i, sobretot, amb el nou model d’accés des de CFGS que permet, a les persones que han cursat algun Cicle Formatiu relacionat amb el Grau del que es volen matricular, accedir-hi en igualtat de condicions amb les persones que han superat les PAU, caldrà veure quanta gent hi ha interessada en la carrera de Farmàcia. Molt em temo que la nota de tall sigui superior a la del curs passat (la qual per adaptar-la al nou sistema cal multiplicar per 1,4), però això no deixa de ser una opinió personal.

 10. joan llach

  hola, m’agradaria preguntar si es cert que tot i que la nota de medicina al juny-2009 va ser un 8,7 a la ub, a l’octubre va baixar de forma considerable. a mi m’agradaria fer-ne i tinc un 8,6 i suposo q baixare alguna decima a la sele. si es veritat que baixa, com s’explica?
  per ultim m’agradaria preguntarli el motiu pel qual pensa que la nota de farmacia pujara en dividir-ho sobre 14. jo tenia entes que aixo ens beneficiava i perjudicava els que venien d’altres països. be, no ho se.
  moltes gracies

 11. Joan Estany

  Joan:
  La diferència entre la nota de tall entre l’última assignació de places (a finals d’octubre) i la primera assignació (juliol), és deguda a que hi ha gent que es preinscriu i després no es matricula i, per tant, la plaça que tenien assignada queda lliure per posteriores reassignacions. Sobre el teu 8,6 de Batxillerat considero que és molt bona nota però caldrà veure com t’ha anat la Selectivitat i, sobretot, les proves de les matèries de modalitat que suposo hauràs fet de forma voluntària i que et permetran tenir una bona nota d’admissió (recorda que, en aquest cas la nota serà en base 14 i no en base 10 com fins ara).
  Aquest any, tant a Farmàcia com a Medicina i a la resta de Graus de la branca de coneixements de Ciències de la Salut hi poden optar (amb nota augmentada pels 2 millors mòduls) els alumnes que hagin cursat un Cicle Formatiu de Grau Superior de la Família professional de Sanitat, i així com fins ara només tenien reservat el 20% de les places (els que venien de Selectivitat en tenien el 70%) aquest any ja entren tots (tant els de FP com els de Batxillerat) en el mateix bloc del 90%, o sigui que si hi ha molts de FP que es preinscriuen crec que les notes de tall pujaran ja que, generalment, les notes mitjanes de CFGS són superiors a les de Batxillerat. Sí que és cert que aquest nou model d’accés a la Universitat perjudica sobretot als alumnes procedents de l’estranger ja que disminueix el % de les places que tenien reservades.
  De qualsevol manera, tot això és la meva opinió personal i caldrà veure com van realment les notes de tall ja que el sistema és totalment nou. El que sí t’aconsello és que posis vàries opcions a la preinscripció per si de cas.
  Salutacions cordials.

 12. Anna

  Hola,
  voldria preguntar-li quina durada té el cicle formatiu de grau superior d’Higiene Bucodental, ja que trobo informacions diverses, unes diuen 1 curs i les altres 1 i mig.

  Si sabent les notes de selectivitat no pogués entrar a odontologia, si estudiés aquest cicle llavors podria entrar-hi directament?

  Moltes gràcies

 13. Joan Estany

  Anna:

  Aquest Cicle formatiu té una durada d’un sol curs, tal com pots veure a:
  http://www.xtec.es/fp/ambits/fitxesfp/fp1652.htm
  Tècnic superior d’Higiene bucodental
  Grau superior
  1400 hores. (1 curs acadèmic)

  Accés als estudis universitaris:
  ….
  Odontologia
  ….
  Per si de cas, t’aconsello que et posis en contacte amb algun dels centres on es pot estudiar per preguntar-hi i, a més a més, fes-ho ràpidament ja que no sé si ja s’ha acabat el termini de preinscripció per fer Cicles.
  Centres on es pot estudiar:
  Francesc Pejoan
  c. Rosselló, 303
  08037 – Barcelona
  932074261
  Privat

  Ramon y Cajal
  c. Rosselló, 303 planta baixa
  08037 – Barcelona
  932070680
  Privat

  Institut Salvador Seguí
  c. Santander, 7-9
  08020 – Barcelona
  933142041
  Públic

  Disced
  c. Sant Pere d’Abanto, 4-6
  08014 – Barcelona
  934329988
  Privat

  Legalment, quan s’ha superat un Cicle Formatiu de Grau Superior, es pot accedir a qualsevol Grau universitari però, quan hi ha molta demanda d’aquest estudi, s’estableixen unes notes de tall.
  Tot i així, fixa’t en que, a partir del pròxim curs, està previst que l’alumnat procedent de Cicles Formatius hagi de fer una espècie de Selectivitat per poder entrar en una Facultat determinada; ho podràs veure a:
  http://stublogs.com/2010/05/09/acces-a-la-universitat-noves-modificacions-tant-per-la-via-de-selectivitat-com-per-la-via-de-cicles-formatius-de-grau-superior/

  Salutacions cordials.

 14. isildur2

  Hola Joan Estany, m’agradaria saber el nombre de places d’anys anteriors a la carrera d’administració i direcció d’empreses a la UB i a la UAB.

  Moltes gràcies!!!!

 15. Joan Estany

  Només tinc el nombre de places que s’ofertaven el curs passat (o sigui al juny de 2009) i que eren les següents:
  – ADE (UB): 500
  – ADE (UAB): 230
  Si el que vols es fer la comparació amb les que s’ofereixen aquest any 2010, has de tenir en compte que a la UB els estudis de la Diplomatura de Ciències Empresarials han desaparegut i passen a incorporar-se al Grau d’Administració d’Empreses, o sigui que el considerable augment d’oferta de places en ADE UB, és degut a la suma de Ciències Empresarials i ADE. En el cas de la UAB, Ciències Empresarials s’ha convertit en 2 Graus: Empresa i Tecnologia i Comptabilitat i Finances.
  Per si vols veure tota l’oferta del passat juny de 2009, t’adjunto el corresponent document en pdf en un e-mail que t’envio.
  Salutacions cordials,
  Joan Estany

 16. Maria J.

  Hola! La meva primera opció va ser periodisme a la UAB però no m’ha sigut assignada. La nota de tall és de 9,56 (si no recordo malament) i jo tinc un 9,454. Tinc possibilitats d’entrar quan facin les altres reassignacions? Quantes dècimes acostuma a baixar la nota de tall de periodisme? No se si tindràs l’evolució de la nota de tall aquests últims anys. És que no tinc ni idea si és possible o no entrar més endavant i al ser una dècima de res potser m’estic fent masses ilusions.
  Gràcies!!!

 17. Joan Estany

  Maria J.:
  Només tinc l’evolució de les notes de tall en les diferents assignacions corresponents a la preinscripció de l’any passat (recorda que les notes eren en base 10) i, en el cas concret de Periodisme UAB, va ser la següent:
  – 20-07-2009: 7,15
  – 03-08-2009: 7,12
  – 30-09-2009: 7,12
  – 21-10-2009: 7,12

  Intentarè enviar-te per e-mail els documents d’on he tret les dades anteriors.
  Pots veure doncs que la nota només va baixar 3 centèssimes i, si segueix el model de l’any passat, l’únic canvi es va produir ja en la primera reassignació (crec recordar que aquest any 2010 erà el dia 5 d’agost).
  Salutacions cordials,
  Joan Estany

 18. eva

  hola joan :
  Si a les assignacions m’ha tocat la segona opcio, i jo vull la primera , que haig de fer???
  Tinc possibilitats de perdre la plaça a la segona opcio??
  GRACIES

 19. Joan Estany

  Eva:
  Crec que si mires les preguntes freqüents sobre la preinscripció:

  http://www.gencat.cat/diue/preguntes_frequents/universitats/preinscripcio/index.html

  et resolen els teus dubtes en els següens apartats:
  Si no m’assignen la primera opció que he demanat, perdo possibilitats perquè em donin la segona opció per no haver-la posada en primer lloc?
No. Les places s’assignen per un ordre de nota rigorós i segons l’ordre de preferència que ha indicat la persona sol·licitant a la preinscripció.
  Si m’han assignat la segona o la tercera preferència, puc esperar a veure si m’assignen la primera?
Sí. Hi ha la possibilitat que, després d’haver-vos adjudicat un estudi, es produeixin vacants en algun dels estudis que heu sol·licitat en una preferència anterior, en el cas que no s’hi hagin matriculat tots els alumnes admesos. Si fos així, us reassignarien a aquests estudis perquè us hi pugueu matricular, encara que ja ho hagueu fet d’un altre estudi. Heu de consultar per Internet les diverses reassignacions per comprovar que, efectivament, heu estat reassignat.
  Si m’han assignat la segona o la tercera preferència i no vull que em tornin a assignar una de les preferències anteriors, hi puc renunciar?
Sí. Podeu renunciar a la reassignació per Internet, des de la pàgina https://accesnet.gencat.cat, en el termini corresponent.
  Si m’espero, perdo la plaça que tinc ara assignada?
No. L’única manera de perdre la plaça que teniu assignada és que no us matriculeu en el termini assenyalat o que, mitjançant la reassignació, us assignin una preferència anterior.

  Tot i així, jo sempre recomano consultar-ho a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat (Pl. del Bonsuccés, 5-6, 08001, Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91), o a qualsevol de les seves seus, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

  Salutacions cordials,
  Joan Estany

 20. Mar

  Hola. Jo tinc una pregunta que tot i havent anat a la seu de la UOC i a la UdG no m’han acabat de donar cap resposta convincent, per tant no està de més preguntar per aquí.
  Aquest any per a mi és impossible entrar a psicologia per la nota de tall, i és la meva ilusió des de que vaig començar la ESO. La meva pregunta és si entrant a la Universitat Oberta de Catalunya tinc possibilitats mínimament bones de que m’admetin l’any següent a la UdG.
  Sé que fan falta haver superat 30 credits i suposo que amb bona nota, però conec d’altres persones amb cas similar que amb més credits no li han concedit plaça.

  Gràcies.
  Mar

 21. Laura

  Hola, li voldria preguntar què en pensa sobre si hi ha alguna possibilitat d’entrar a la UB a la 2a assignació de farmàcia.
  Aquest any la nota ha estat un 9,16 i en el meu cas m’ha quedat un 9,088 ja que només vaig fer una assignatura a la fase específica. Creu que tindria alguna possiblitat de poder entrar o em matriculo a un altra universitat on sí m’han admès fora de Catalunya?

  En el cas de la meva germana està en el mateix cas, tot i que a ella li ha quedat un 8,824. Creu que ella té alguna possiblitat?

  Moltes gràcies!

 22. Joan Estany

  Mar:

  Suposo que els 30 crèdits dels quals parles, se’t poden convalidar sempre que corresponguin a matèries de Formació bàsica, però com que aquest any hi ha hagut una sèrie de canvis (implantació total dels Graus, adscripció de Psicologia a Ciències de la Salut, més accés des de CFGS, …), crec que és millor que ho preguntis directamente a la UdG:

  Centre d’Informació i Assessorament dels Estudiants
  Edifici CIAE
  Campus de Montilivi
  17071 Girona
  Tel. 972 41 80 46
  De 9.30 h a 13.30 h
  Fax 972 41 98 44
  informacio@udg.edu

  Salutacions cordials,
  Joan Estany

 23. Joan Estany

  Laura:

  Miran’t l’evolució de les notes de tall en les diferents assignacions i reassignacions de l’any passat, tal com et poso tot seguit (fent la conversió a base 14 per la nova Selectivitat), crec que sí tindries possibilitats d’entrar a Farmàcia, mentre que la teva germana ja ho té una mica més difícil.

  Farmàcia 2010….9,160
  20-07-09….6,59 (x1,4) = 9,226
  03-08-09….6,41 (x1,4) = 8,974
  30-09-09….6,38 (x1,4) = 8,932
  21-10-09….6,38 (x1,4) = 8,932

  Tot i així, cal que tingueu en compte que l’entrada massiva que han pogut fer aquest any les persones que han accedit a la Universitat via CFGS, tal com podeu veure a: http://www.lavanguardia.es/premium/epaper/20100723/53969997670.html

  ha distorsionat molt el procés d’assignació de places tal com es feia en anys anteriors i, per tant, és molt difícil fer un pronòstic al respecte.

  Per si voleu mirar els documents d’on he tret les notes de tall corresponents a l’any 2009, us els adjunto en un e-mail.

  Espero que pugueu entrar a cursar els estudis que realmente us agraden però si no pot ser, us aconsello que comenceu alguna altra carrera en la que us hagueu preinscrit i, sobretot, no us quedeu sense estudiar.

  Salutacions cordials,
  Joan Estany

 24. Joan

  Hola, vull estudiar dret a la URV, tinc un 6,866 i la nota de tall està a 6,934. L’any passat la nota de tall era un 5,24, a la primera assignació, però no he aconseguit saber si va baixar i quan ho va fer, m’ho podries dir??, per saber si tinc oportunitats a la segona assignació

 25. Joan Estany

  Joan:
  L’evolució de les notes de tall a Dret de la URV l’any passat (recorda que era base 10) va ser la següent:
  20-07-09….5,29
  03-08-09….5,21
  30-09-09….5,21
  21-10-09….5,21

  Salutacions cordials,
  Joan Estany

 26. Núria

  Hola, m’agradaria saber si la nota d’infermeria a la ub i a la urv te tendència a baixar molt respecte de la primera assignació. No m’ha estat assignada cap de les meves preferències i m’agradaria saber si tinc possibilitats de cara el dia 5 d’agost. Moltes gràcies!!

 27. Joan Estany

  Núria:
  L’evolució de les notes de tall per accedir a Infermeria a la UB i a la URV el passat curs (recorda que les notes eren en base 10), va ser la següent en el transcurs de les diferents assignacions i reassignacions:

  UB (L’Hospitalet de Llobregat)
  20-07-09….6,63
  03-08-09….6,45
  
30-09-09….
6,40
  21-10-09….6,40

  UB (Sant Joan de Déu) centre privat adscrit
  20-07-09….6,17
  03-08-09….5,90
  
30-09-09….
5,90
  21-10-09….5,90

  URV
  20-07-09….6,57
  03-08-09….6,35
  
30-09-09….
6,25
  21-10-09….6,14

  Salutacions cordials,
  Joan Estany

 28. Anna

  M’agradaria donar les gràcies per adelantat a Xarxa i Pissarra i, òbviament, realitzar una consulta.
  Durant la preinscripció universitària m’he trobat amb un petit problema. En la pestanya de Dades Acadèmiques es demanen dues fases (general i específica) i posteriorment i, pel que fa a la fase general, la nota d’accés i la matèria de modalitat (o via d’accés). A la fase general, vaig escollir Ciències de la Terra i mediambientals però encara no en sé la nota d’accés. Què he de posar?
  El mateix problema es repeteix a la fase específica on es demanen per emplenar els mateixos camps, esmentats anteriorment. Vaig escollir Biologia i Química, però tampoc en sé les respectives notes. Com poso la nota?

Deixa un comentari