En ocasió de la celebració del Saló de l’Ensenyament, avui mateix el Departament d’Economia i Coneixement, ha posat en funcionament un nou portal d’orientació per la tria d’estudis universitaris, i que va adreçat bàsicament a l’alumnat de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior, oferint informació sobre l’accés a la universitat i les diverses carreres que s’hi poden cursar.

Sota el lema “Tria bé, formació és futur” aquest portal informatiu, i anomenat itinerariuniversitari.gencat.cat, consta dels 10 apartats següents:

Què i perquè estudiar a les universitats catalanes: hi trobareu informació sobre tots els estudis que es poden cursar a les universitats catalanes tant públiques com privades. En aquest apartat, cada estudi de Grau disposa d’una fitxa en la que hi ha diferents pestanyes:

L’estudi: nom oficial del títol i estudis que s’extingeixen amb la impartició d’aquest Grau.

Com s’imparteix: informació sobre el preu de la matrícula (públic o privat), i respecte als idiomes en que s’imparteix l’estudi en qüestió (català, castellà, anglès,…)

Com s’estructura: nombre i distribució dels crèdits per matèries que cal cursar (bàsiques, obligatòries, optatives), i del període de pràctiques.

Com s’accedeix: nombre de places que s’ofereixen, nota de tall amb la que es va poder accedir aquest curs 2011-2012, ponderacions de les matèries a la fase específica de la Selectivitat,  i possibles convalidacions de crèdits per l’alumnat procedent de Cicles Formatius de Grau Superior.

On s’imparteix: adreça i telèfon de la Facultat o Escola (interessant per demanar informació més directa i personal).

Món laboral: informació sobre els àmbits de treball i les possibles sortides professionals.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

Accesnet: amb informació sobre les proves d’accés a la Universitat (Selectivitat) i la preinscripció universitària. A través d’aquesta pàgina haureu de fer la matrícula a les PAU i l’esmentada preinscripció, per això cal anar amb compte ja que, en tots els tràmits, haureu de fer servir el mateix codi accesnet que poseu el primer cop que hi entreu per identificar-vos.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

Posa’t a prova: és una aplicació interactiva per tal d’ajudar als estudiants a preparar-se per superar les PAU (o proves de Selectivitat),  i que conté una sèrie de preguntes de tipus test de totes les matèries de les quals es poden examinar en aquestes proves. Només cal triar una matèria del desplegable i, tot seguit, apareixeran una sèrie de qüestions sobre la matèria triada a les que es pot anar contestant i, posteriorment, es poden saber els resultats obtinguts. Si bé, el procés és molt fàcil de seguir, hi ha també un apartat d’ajuda que explica de forma molt senzilla el funcionament del programa.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

Models d’exàmens de Selectivitat d’anys anteriors: hi trobareu els enunciats dels exàmens dels 3 anys anteriors (tant de juny com de setembre) de les diferents matèries, així com les pautes de correcció de cadascun d’ells, i l’estructura de l’examen de cada matèria.

Accesnet: és la mateixa eina del 2n apartat que us serà útil per saber els resultats de la Selectivitat i per fer la preinscripció universitària.

Preinscriu-te i matricula’t: amb informació sobre el procés de preinscripció universitària i l’assignació de places a les diferents Facultats i Escoles de cada universitat.

Beques: en aquest espai els estudiants us podreu informar sobre les beques Equitat i Excel·lència Acadèmica, que constitueixen el primer fons propi català de beques.

Mobint: per informar-se sobre els ajuts per a programes de mobilitat internacional, o sigui sobre els diferents aspectes relacionats amb les estades acadèmiques en universitats d’altres països.

AGAUR: pàgina de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca amb informació sobre els diferents tipus de beques i ajuts pels universitaris.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

Studiyncatalonia.com: portal adreçat a les persones de l’estranger interessades en venir a estudiar a Catalunya.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra