Selectivitat - Batxillerat - Orientació Universitària

Orientació universitària(4): Universitat Politècnica de Catalunya

La Universitat Politècnica de Catalunya (castellano, english) o UPC, en el transcurs dels gairebé 40 anys de la seva existència, ha anat incorporant les diferents modalitats d’estudis superiors de tipus tècnic (enginyeria, arquitectura, informàtica,…) fins formar un ampli conjunt d’escoles dedicades al món de la tecnologia.

És una universitat pública però en aquest cas, al tractar-se d’estudis amb molts components pràctics i/o experimentals, el preu de la matrícula o cost de cada curs, és una mica superior al d’altres centres universitaris públics, situant-se al voltant dels 1.100 euros.

Podeu consultar les informacions sobre l’accés i pels futurs estudiants però, donada la varietat de centres i estudis, crec convenient fer un repàs més concret dels més sol.licitats:

Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (ETSEIB): consulteu l’apartat vine a estudiar.

Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB): consulteu el pla d’estudis i la guia docent.

Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB): consulteu l’apartat dels estudis.

Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG): consulteu l’apartat de futurs estudiants.

Escola Politècnica Superior de Castelldefels (EPSC): consulteu l’apartat de futurs estudiants.

A més a més d’aquestes i d’altres Escoles i Facultats, voldria destacar que la UPC té centres adscrits i de titularitat privada en els que es poden cursar diverses Diplomatures però, en aquest cas, cal tenir en compte que el preu de cada curs és més elevat (aproximadament, oscil.la entre 3.800 i 5.000 euros). Entre aquests centres adscrits, hi ha els següents:

Escola d’Administració d’Empreses (EAE): consulteu l’apartat de Diplomatura de Ciències Empresarials .

Escola Universitària Caixa Terrassa (EUNCET): s’hi pot cursar la Diplomatura de Ciències Empresarials (consulteu l’apartat sobre convalidació de Crèdits de CFGS) i l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió (també amb convalidació de crèdits de CFGS).

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

2 comentaris

  1. Jordi

    Si el vent continua bufant a favor, l’any vinent estaré pel Campus Nord de la UPC. Vaig estar al primer congrés de les diferents facultats que tenen i va estar molt bé. Jo encara et donaré un altre enllaç: http://www.etsetb.upc.es/
    Aquí és on espero estar jo.
    Merci per totes aquestes orientacions universitaries 😉

  2. JoanEstany

    Gràcies Jordi pel teu comentari. També t’agraeixo l’enllaç sobre l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSEB)en el qual crec molt interessant l’apartat de la guia docent.

Deixa un comentari