A més a més de les universitats de Barcelona, Catalunya disposa també d’altres universitats públiques situades a les demarcacions de Lleida, Girona i Tarragona. Es tracta d’universitats que, en la seva època moderna, fa pocs anys que funcionen però que han aconseguit descentralitzar els estudis universitaris apropant-los a les diferents comarques i, any rere any, augmenten la seva oferta d’estudis i el nombre d’alumnes matriculats. Al tractar-se de centres públics, l’import de la matrícula oscil·la aproximadament entre 650 i 900 euros per curs encara que en el cas dels centres adscrits (de titularitat privada) aquest import augmenta de forma considerable.

La Universitat de Lleida (castellano, english) UdL, reinstaurada l’any 1991 té campus dispersos per la ciutat de Lleida i ofereix una àmplia oferta d’estudis en diferents àmbits. Per tal de facilitar l’entrada als seus estudis universitaris té un programa d’acollida al nou estudiantat i també disposa d’un document en el qual es dóna resposta a les preguntes més freqüents que es plantegen els futurs estudiants i les seves famílies. També podeu consultar les notes de tall del curs 2005-06, les del curs 2006-07 i el reconeixement de crèdits dels CFGS.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

La Universitat de Girona (castellano, english) UdG, va començar a funcionar a finals de l’any 1991 i actualment disposa de vuit centres docents propis i set centres adscrits. El seu Campus està situat a la mateixa ciutat de Girona. En ella es poden cursar una sèrie de Diplomatures i de Llicenciatures que es poden consultar a les guies de les titulacions. Pels futurs alumnes, es pot consultar la informació sobre la preinscripció, així com les notes de tall del curs 2005-06 i la convalidació de crèdits dels CFGS i també l’apartat de beques i ajuts, però sobretot us recomano que mireu la pàgina “Si et matricules a primer…”. Voldria ressaltar que els centres adscrits imparteixen majoritàriament la Diplomatura de Turisme i estan situats a Barcelona (Euroaula, Formatic, CETA, ESMA, Mediterrani) i Sant Pol de Mar (EUHT).
STUBLOGS Xarxa i Pissarra

La Universitat Rovira i Virgili (castellano, english) també reinstaurada l’any 1991, té actualment 12 centres propis i 2 d’adscrits que es troben distribuïts entre Tarragona, Reus, Vilaseca, Tortosa i El Vendrell. En aquestes Facultats i Escoles s’imparteixen fins a cinquanta ensenyaments diferents, i els futurs alumnes poden consultar-los fàcilment per àmbits d’estudi però sobretot aconsello consultar els apartats de “què has de fer per estudiar a la URV” (amb informacions sobre matrícula, acollida, beques,…) i el de serveis universitaris.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra