Selectivitat - Batxillerat - Orientació Universitària

Per l’ús correcte de la llengua castellana

Sempre he cregut que una llengua cal escriure-la correctament i, per això, m’agrada que hi hagi pàgines d’Internet dedicades a la correcció d’errades en el lèxic. Avui mateix, m’he assabentat que una empresa privada (Oficina de corrección del español), ha publicat un espai web (anomenat ABRA) en el que es pretén potenciar l’ús correcte de l’idioma castellà, oferint una sèrie d’apartats en els que es recolliran les aportacions i correccions, fomentant el debat i la consulta sobre el llenguatge utilitzat. És de destacar que, en un moment com l’actual amb un gran increment de la immigració de persones hispanoparlants, es tingui en compte les opinions de les diferents acadèmies de la llengua disperses per tot el món. Els apartats que trobo més interessants, són els següents:
Prontuari: breus solucions als dubtes en l’ús oral o escrit del castellà (anglicismes, expressions llatines, extravagàncies lèxiques, falsos amics, plurals dubtosos, titlla diacrítica, canvis vocàlics, canvis consonàntics).
Incorreccions lèxiques: consulta ràpida de termes que s’usen de forma incorrecta.
Comissaria de paper i presó de paper (aquestes dues seccions són com un homenatge a les seves homònimes en la desapareguda revista “La Codorniz”).
Enllaços interessants

liblog

1 comentari

  1. laura

    enllaç interessant!

Deixa un comentari