Selectivitat - Batxillerat - Orientació Universitària

Publicació de treballs de recerca

Com tots sabem, el Treball de Recerca, té una gran importància quantitativa en la qualificació del Cicle de Batxillerat ja que representa el 10% de la nota final. Per això cal conscienciejar l’alumnat i el professorat per tal que realitzin o dirigeixin aquests treballs amb la perspectiva d’assolir una nota que pugui complementar i millorar la que han obtingut en el conjunt de les matèries cursades. Si bé, a Internet es poden trobar múltiples pàgines dedicades a la forma com s’han de fer els treballs (vegeu el post Laboratori Virtual de treballs de recerca), no n’hi gaires publicades per tutors de recerca en les que es puguin consultar treballs que han dirigit. Aquest és el cas de Jordi Jordan (professor de Tecnologia de l’IES Ronda de Lleida) que, en el seu weblog, ens presenta quatre treballs que ha dirigit en el curs actual tots els quals crec que val la pena de ser consultats. Crec que, publicar-los a la xarxa, és una bona forma de reconèixer l’esforç de les persones que han fet els treballs de recerca. Tots quatre estan força bé i, si els voleu consultar, són els següents:
A world of changes (autora: Maria Lafuerza Mateu)
Maquetisme arquitectònic (autora: Montse López Chiquero)
I és que fer una Web no és tan fàcil! (autor: Jordi Capdevila Espitia)
Camarasa. Una aproximació a l’energia hidroelèctrica (autor: Gibert Ribalta i Sala)

2 comentaris

  1. Jordi Capdevila

    Només agraïr-te el teu post dedicat a tots nosaltres, ja que ens ha fet molta ilusió. Espero que t’hagi agradat i aquests treballs hagin estat del teu interés.
    Per part meva, ja m’he afegit aquesta pàgina al preferits…

    PD: (el segon cognom és Espitia… la “r” està al costat de la “t” al teclat…s’entén perfectament 😉 merci! )

  2. JoanEstany

    Gràcies, Jordi, pel teu comentari sobre el post, i dir-te que segueixo des de fa temps el blog del vostre professor Jordi Jordan, així com el de la vostra professora Anna Aznar i, tots dos, són un bon exemple de blogs educatius. Respecte als vostres treballs, m’han agradat força tots quatre per la seva originalitat, i ja els he passat a diversos companys i alumnes per tal que els consultin. Felicitats, doncs, a l’equip de treball que formeu en el vostre institut.

Deixa un comentari