Selectivitat - Batxillerat - Orientació Universitària

Olimpíada de Biologia

Per primera vegada els representants de l’Estat espanyol, podran participar a l’Olimpíada Internacional de Biologia per a alumnes de Batxillerat que, aquesta vegada, tindrà lloc a l’Argentina. Primerament, hauran de passar unes fases de selecció a nivell autonòmic i, posteriorment (els dies 24 i 25 de març de 2006) es farà la prova a nivell estatal a Las Palmas de Gran Canària. Podeu trobar àmplia informació sobre aquesta convocatòria al diari “El Mundo” i també podeu consultar algunes de les qüestions que han hagut de contestar els participants en anteriors edicions de l’Olimpíada a nivell mundial.

3 comentaris

 1. Olimpiada Catalana de Biologia

  I Olimpíada Catalana de Biologia

  La International Biology Olympiad (IBO) és una competició anual adreçada als estudiants de Secundària. La primera va tenir lloc als anys 60 i actualment hi participen més de 70 països de tot el món. La seu central està actualment a la República Txeca i cada any se celebra en un país diferent. Els alumnes que hi accedeixen solen mostrar un interès particular per la Biologia i tenen gran capacitat d’observació i anàlisi.

  El propòsit de la IBO de reunir estudiants amb interessos comuns és estimular-los i ampliar els seus coneixements, alhora que permet descobrir la seva futura carrera. La competició també promou la Biologia com una ciència amb encant i engrescadora. Actualment la Biologia està molt present a la nostra Societat i el seus coneixements, com l’Ecologia, permeten emfatitzar la importància en la preservació del medi, o bé com la Biologia Molecular, la qual en el dia a dia planteja nombrosos debats.Per participar a la IBO cal ser seleccionat en una Fase Nacional, per la qual s’ha de ser seleccionat prèviament des de cada Comunitat Autònoma pel procediment que estableix cada delegació. La OEB es va celebrant des de 2005 a Gran Canària. Des de gener de 2007, la Real Sociedad Española de Historia Natural és coorganitzadora de la prova, a la vegada que participen en la seva organització important institucions en el camp de la Biologia. L’objectiu de la Fase Nacional és la selecció de quatre estudiants, que el Comitè Científic considera que poden desenvolupar un bon paper a la Fase Internacional, així com uns altres quatre representants per a l’Olimpíada Iberoamericana de Biologia.

  L’Olimpíada serveix al professorat participant per compartir experiències educatives amb altres de diferents països i cultures. Aquest projecte es fa realitat gràcies al suport de organitzacions administratives, com Comunitats Autònomes, Ajuntaments, Associacions de Professors i Associacions de Professionals en diferents aspectes de la Biologia i Centres Educatius.

  Poden participar a l’Olimpíada Catalana de Biologia els alumnes de segon de Batxillerat, matriculats durant el curs 2007-2008 en un centre d’Educació Secundària i Batxillerat de Catalunya, que cursin l’assignatura de Biologia.

 2. Olimpiada Catalana de Biologia

  Barcelona 6 de febrer de 2007

  La fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Biologia reunirà el pròxim 9 de febrer, a dos quarts de deu del matí, a alumnes d’ensenyament secundari d’arreu de Catalunya a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. En aquesta primera convocatòria s’hi han inscrit 87 alumnes de les quatre províncies catalanes: 60 de Barcelona, 8 de Lleida, 13 de Tarragona i 6 de Girona.

  Els resultats de la prova de dissabte determinaran els representants catalans en la fase estatal de l’Olimpíada que organitza per la Associación Olimpiada Española de Biología des de 2005 i coorganitza la Real Sociedad Española de Historia Natural des de 2007, que se celebrarà enguany a Gran Canària del 10 al 13 d’abril. Els quatre primers classificats a la fase estatal participaran en l’Olimpíada Internacional, que es durà a terme del 13 al 20 de juliol a Mumbai (Índia).

  L’objectiu de la prova no és comprovar el nivell mínim de coneixements sobre els diferents temes, sinó la comprensió de la biologia, així com el grau de maduresa i creativitat dels alumnes. L’exercici, que té una durada prevista de quatre hores, constarà de diverses qüestions teòriques i una prova d’aplicació de coneixements sobre els temes tractats en els textos de biologia de batxillerat: bioquímica, la cèl•lula, ecologia i metabolisme.

  La International Biology Olympiad (IBO) és una competició anual adreçada als estudiants de Secundària. La primera va tenir lloc als anys 60 i actualment hi participen més de 70 països de tot el món. La seu central està actualment a la República Txeca i cada any se celebra en un país diferent. Els alumnes que hi accedeixen solen mostrar un interès particular per la Biologia i tenen gran capacitat d’observació i anàlisi. Des de llavors, s’hi han unit la majoria de països d’Europa i Amèrica, entre els quals Espanya que aquest any convoca la tercera edició.

 3. Fundación Proyecto Asís

  Buen post, las ideas son muy relevantes. http://FundacionAsis.Org

Deixa un comentari