Selectivitat - Batxillerat - Orientació Universitària

Com millorar la nostra seguretat i privacitat en les connexions a Internet

En el món Internet, a l’igual que passa en el món real, hi ha intents d’intrusió a la propietat privada. Si al món real posem portes amb panys i blindades, contractem assegurances de la llar, etc., també hem de prendre certes mesures de seguretat quan accedim a Internet. Els riscos s’incrementen en els ordinadors que es troben connectats mitjançant línies ADSL.

Els PC’s amb connexions ADSL haurien d’incrementar les mesures de seguretat, ja que la quantitat d’informació que es mou, és molt superior que a les línies de mòdem. Anem a detallar algunes accions que hauríem de prendre per poder estar més segurs i tranquils quan ens connectem a Internet, i sobretot quan ens descarreguem programes.

Antivirus Instal•lats

El primer dels passos obligatoris és tenir instal•lat un antivirus actualitzat. Existeixen al mercat antivirus gratuïts com AVG Anti Virus, Bitdefender, Antivir, Avast, nod32, etc.

Antivirus Online

Si desitgem fer una anàlisi ràpida del nostre pc sense tenir instal•lat cap antivirus, podem optar per accedir a un web que disposa de antivirus Online. Entre els antivirus online destaquem Panda Software, Kaspersky, Bitdefender, Trend Micro, McAfee, Computer Associates, etc

Anti Espies

Els Spywares o Programes Espia, són aplicacions que es dediquen a recopilar informació del nostre sistema per desprès enviar-la, a través de Internet, generalment a alguna empresa de publicitat. Totes aquestes accions s’emmascaren darrera de confuses autoritzacions a l’instal•lar tercers programes, fet pel qual rara vegada l’usuari n’és conscient.

Entre els programes que ens protegeixen davant d’aquestes accions podem destacar:
Lavasoft, Spybot, Microsoft, etc.

Tallafocs o Firewalls

Sense cap dubte, Firewall és la mesura de seguretat més alta que podem implementar al nostre PC. En general, un tallafocs és un programa que restringeix les connexions que fem, cap o des de Internet, mitjançant el protocol TCP/IP (llenguatge de comunicació entre ordinadors a Internet ). Entre els Firewall gratuïts que podem disposar, estan: Zone Alarm, Oupost, Kerio, etc.

En general, aquestes són mesures bàsiques de seguretat que hauriem de tenir presents quan ens connectem a Internet, si volem estar més tranquils i segurs, i ser anònims en la nostra navegació diària per Internet.

1 comentari

  1. Tux

    O bien usar GNU/Linux y abrir los ojos de una vez.

1 retroping

  1. connexions adsl

Deixa un comentari