Segons informa el diari "El País" en la seva edició digital d’avui (27-11-2006), la revista Triunfo que fou un referent intel·lectual durant el franquisme, i que es va publicar des de l’any 1962 fins al 1982 ja es pot consultar en la seva versió digitalitzada. Aquest projecte "Triunfo Digital" s’ha pogut dur a terme mitjançant la col·laboració de Ediciones Pléyades S.A. i la Universitat de Salamanca, i crec que pot ser de gran ajuda tant pels estudiants i professors d’Història, que poden així consultar fàcilment uns documents d’un període de temps en que es van produir esdeveniments que han marcat profundament la nostra societat actual, com per aquells i aquelles que vulguin fer un Treball de recerca sobre els últims anys del franquisme i la transició espanyola.

Per a poder començar a fer qualsevol consulta, us aconsello que mireu primer l’apartat d’ajuda que us orientarà sobre la forma més adient per fer-la, i després ja podeu fer la recerca del article que us interessi, de forma combinada, per seccions, cronològica, per número de revista (des del número 1 fins al 676), o bé pel nom de l’autor.

És també molt interessant, entrar en l’apartat de Documents per poder visualitzar alguns dels Expedients governatius a que va ser sotmesa la direcció de la revista, algunes galerades amb les oportunes correccions i, sobretot, l’extens document en pdf que tracta de la importància de la Revista Triunfo a la seva època.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra