Com a conseqüència de l’adaptació a l’espai europeu d’educació superior (EEES), el pròxim curs 2008-2009, ja s’implantaran els primers estudis de Grau que hauran d’anar substituint als estudis vigents fins ara (Diplomatures i Llicenciatures) fins que, en el curs 2010-2011, totes les titulacions universitàries ja estiguin adaptades a aquesta estructura de Grau.

Els títols de Grau es podran assolir (excepte en alguns casos) després de superar un total de 240 crèdits ECTS en el transcurs de 4 anys lectius, i en el seu pla d’estudis, aquestes carreres universitàries inclouran matèries bàsiques, obligatòries i optatives, a més a més de pràctiques externes (en empreses o institucions) i un treball de fi de Grau.

Per tal d’aclarir els dubtes sobre aquests canvis en el sistema universitari, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, ens ofereix informació sobre l’estructura dels estudis universitaris adaptats a l’EEES, i sobre l’estructura dels estudis universitaris anteriors a l’EEES.

Respecte als estudis de Grau, ens explica quin són els seus aspectes rellevants contestant a les preguntes més freqüents que es plantegen al respecte, però sobretot també informa de l’Oferta de graus pel curs 2008-2009 que són una trentena (de moment, encara pendents de verificació), i que desglossats per universitats són els següents:

Universitat Autònoma de Barcelona: Física, Humanitats, Matemàtiques, Medicina.

Universitat Pompeu Fabra: Biologia Humana, Comunicació audiovisual, Humanitats, Medicina, Publicitat i relacions públiques, Traducció i interpretació.

Universitat de Lleida: Ciència i salut animal, Geografia i ordenació del territori, Història, Història de l’art.

Universitat de Girona: Medicina, Publicitat i relacions públiques.

Universitat Rovira i Virgili: Història, Història de l’art.

Universitat Ramon Llull: Administració i direcció d’empreses, Cinema i televisió, Direcció d’empreses (BBA), Dret, Periodisme, Publicitat i relacions públiques, Disseny, Multimèdia, Tecnologia i gestió.

Universitat Oberta de Catalunya: Dret, Psicologia, Humanitats.

Universitat de Vic: Biotecnologia mèdica, Ciències de l’activitat física i de l’esport, Traducció i estudis europeus, Traducció i interpretació.

Universitat Internacional de Catalunya: Medicina.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra