Divendres 16 de febrer s’obrirà fins el dia 29 del mateix mes, el període de prematrícula per tot l’alumnat de segon de batxillerat que vulgui fer les PAU a la convocatòria ordinària del mes de juny de 2024. Això implica una primera presa de decisions i pot generar dubtes entre els estudiants l’hora de triar les matèries de les quals voleu examinar-vos a les Proves d’Accés a la Universitat d’aquest any.

Per fer una mica més fàcil aquesta tria, us donem una sèrie d’indicacions bàsiques i esperem que us puguin ser d’utilitat per tal que  actueu en conseqüència, tot tenint en compte que  teniu al vostre costat tutors, professors i gent del vostre entorn que us pot ajudar  a l’hora d’escollir.

  1. En primer lloc, us recomanem que totes i tots feu la prematrícula.  Per molt que hi hagi estudiants que ara puguin tenir molt clar que no volen fer la selectivitat, si no formalitzeu la prematrícula, al maig no us podreu matricular de les PAU si aleshores canvieu d’idea. Tingueu en compte que la prematrícula no compromet a res, és a dir, el fet d’estar prematriculat no obliga a fer les PAU.
  2. Recordeu, tal com vam comentar en un post anterior, que enguany cal triar entre Història i Història de la Filosofia dins de la fase comuna i no podreu canviar l’opció quan us matriculareu al maigper tant, cal estar segurs de quina de les dues matèries us voleu examinar.
  3. És important també tenir clar quina matèria de modalitat voleu incloure a la fase comuna de les proves i recordeu que aquesta matèria pot tenir un doble valor: com a matèria comuna us farà la mitjana amb les altres i si la matriculeu a la fase específica us pot ponderar.
  4. Si teniu dubtes, és millor fer la prematrícula de  totes les matèries. Quan haureu de fer efectiva la matrícula al maig, podreu eliminar aquelles que finalment no fareu, però no podreu afegir cap matèria de la qual no us hàgiu prematriculat. Recordeu que això és com quan aneu al barber: sempre hi sou a temps de tallar, mai a l’hora d’afegir.
  5. A l’hora de prematricular-vos de les matèries de la fase específica, tingueu ben clares les ponderacions d’aquestes assignatures. L’objectiu és treure la millor nota possible un cop feta la ponderació.
  6. Recordeu que el tràmit de la prematrícula cal fer-lo sense pressa, llegint bé totes les indicacions, preguntant dubtes als vostres professors i tutors i, sobretot, repassant totes les dades per evitar errades.

Esperem que aquests consells que us hem donat us ajudin a dur a terme sense cap problema la prematrícula i us recordem que tingueu ben present que el termini s’acaba el 29 de febrer.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra