En el transcurs d’aquest mes de juny, molts de vosaltres, us haureu de presentar a les proves de Selectivitat (PAU), i voldria donar-vos alguns consells per tal que obtingueu els millors resultats d’aquestes proves:

1.- Són uns exàmens molt semblants als que ja heu fet i superat en el transcurs del Batxillerat, per tant, feu-los sense nervis que no són res de l’altre món.

2.- El primer dia de les proves, us donaran una sèrie d’instruccions que cal seguir en aquests tipus d’exàmens. Esteu doncs, ben atents a les instruccions.

3.- Quan us reparteixin l’examen no heu de començar a contestar de seguida. Abans de fer-ho, llegiu-vos atentament tot l’examen.

4.- En els exàmens de les diferents matèries hi ha 2 opcions, heu de comparar-les i triar aquella amb la que pugueu obtenir més punts.

5.- És possible que no entengueu algun aspecte de l’enunciat d’alguna qüestió, teniu el dret de preguntar els dubtes als membres del tribunal que vigilen l’examen.

6.- Quan ja hagueu escollit l’opció més convenient, comenceu a contestar les preguntes que us semblin més fàcils, deixant les difícils per després.

7.- A l’acabar de contestar totes les qüestions que pugueu, feu un primer repàs llegint-vos les vostres respostes per sobre.

8.- Tot seguit, relaxeu-vos un parell de minuts (pensant en altres coses) i feu un segon repàs més complet.

9.- Quan sortiu de l’examen, no comenteu res amb els vostres companys i/o professors ja que pot ser que us doneu compte que heu fet alguna errada i això us posaria nerviosos per l’examen següent, o sigui que: examen fet, examen oblidat!.

10.- Heu de fer 7 proves en 3 dies, i és possible que alguna d’ells us vagi malament. Tot i així, es pot compensar amb les d’altres matèries. És doncs imprescindible, presentar-se a totes les proves.

A més a més d’aquests consells personals, us recomano que us llegiu els següents documents que he trobat per Internet i que crec us poden ser d’utilitat de cara a l’examen de Selectivitat:

“¿Cómo preparar y afrontar y afrontar los exámenes de Selectividad?”. Tracta sobre la preparació i realització de les proves donant consells pels diferents tipus d’examen (test, tema, problemes,…). És obra del servei de qualitat de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

umh3.gif

Consejos para Selectividad“. Instruccions molt concretes i senzilles a seguir en els exàmens ofertes per la secció de secundària de “Mujer palabra.

mujer-palabra.gif

“¿Cómo afrontar la prueba de Selectividad?”. Pautes que cal seguir segons el Dossier de Selectivitat de la Editorial Santillana.

dossier-de-selec.gif