Ben aviat, molts estudiants, us haureu de presentar a les proves de Selectivitat (PAU), i voldria donar-vos alguns consells per tal que obtingueu els millors resultats d’aquestes proves:

1.- Són uns exàmens molt semblants als que ja heu fet i superat en el transcurs del Batxillerat, per tant, feu-los sense nervis que no són res de l’altre món.

2.- El primer dia de les proves, us donaran una sèrie d’instruccions que cal seguir en aquests tipus d’exàmens. Esteu doncs, ben atents a les instruccions.

3.- Quan us reparteixin l’examen no heu de començar a contestar de seguida. Abans de fer-ho, llegiu-vos atentament tot l’examen.

4.- En els exàmens de les diferents matèries hi ha 2 opcions, heu de comparar-les i triar aquella amb la que pugueu obtenir més punts.

5.- És possible que no entengueu algun aspecte de l’enunciat d’alguna qüestió, teniu el dret de preguntar els dubtes als membres del tribunal que vigilen l’examen.

6.- Quan ja hagueu escollit l’opció més convenient, comenceu a contestar les preguntes que us semblin més fàcils, deixant les difícils per després.

7.- A l’acabar de contestar totes les qüestions que pugueu, feu un primer repàs llegint-vos les vostres respostes per sobre.

8.- Tot seguit, relaxeu-vos un parell de minuts (pensant en altres coses) i feu un segon repàs més complet.

9.- Quan sortiu de l’examen, no comenteu res amb els vostres companys i/o professors ja que pot ser que us doneu compte que heu fet alguna errada i això us posaria nerviosos per l’examen següent, o sigui que: examen fet, examen oblidat!.

10.- Heu de fer 7 proves en 3 dies, i és possible que alguna d’ells us vagi malament. Tot i així, es pot compensar amb les d’altres matèries. És doncs imprescindible, presentar-se a totes les proves.

A més a més d’aquests consells personals, us recomano que us llegiu els següents documents que he trobat per Internet i que crec us poden ser d’utilitat de cara a l’examen de Selectivitat:

"¿Cómo preparar y afrontar y afrontar los exámenes de Selectividad?". Tracta sobre la preparació i realització de les proves donant consells pels diferents tipus d’examen (test, tema, problemes,…). És obra del servei de qualitat de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

"Consejos para Selectividad". Instruccions molt concretes i senzilles a seguir en els exàmens ofertes per la secció de secundària de "Mujer palabra".

STUBLOGS Xarxa i Pissarra

"¿Cómo afrontar la prueba de Selectividad?". Pautes que cal seguir segons el Dossier de Selectivitat de la Editorial Santillana.

STUBLOGS Xarxa i Pissarra